Това разкрива "Вашингтон пост", цитиран от Ройтерс и БТА. Министърът отрича твърденията в публикацията.

Авторитетният всекидневник пише, че Джеф Сешънс е премълчал за разговорите, въпреки че в Сената го питали дали е имало контакти между предизборния екип на Тръмп и руски официални лица.

"Вашингтон пост" се позовава на ненаименувани служители на правосъдното министерство.

Една от срещите е била частен разговор между Сешънс, тогава сенатор, и руския посланик Сергей Кисляк.

Тя била в офиса на сенатора през септември м.г. Тогава, според публикацията, е бил върхът пикът на киберкампанията, насочена към президентските избори в САЩ и приписвана от американски служби на Русия.

Министърът на правосъдието и главен прокурор на САЩ Джеф Сешънс заяви, че никога не се срещал с никакви руски служители, за да обсъжда въпроси от предизборната кампания. Това съобщи днес Асошиейтед прес.

Изглежда обаче, че той все пак е говорил с представители на Москва, макар и по други въпроси.

Сешънс е един от хората, които отдавна подкрепят президента Доналд Тръмп и беше негов политически съветник, когато Тръмп бе кандидат за президент на републиканците.

Говорителка на министъра заяви, че той не е споменал в Сената за контактите си с Кисляк, защото те не са били свързани с предизборната кампания, какъвто е бил въпросът.

По онова време Сешънс е бил член на Сената и на комисията по въоръжените сили и само миналата година е водил повече от 25 разговора с чужди посланици, подчерта говорителката му Сара Флорес, цитирана от ТАСС.

Миналия месец контакти с Кисляк и тяхното премълчаване станаха повод за оставката на първия подбран от Доналд Тръмп президентски съветник по националната сигурност.

Лидерът на демократите в Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси вече призова Сешънс да подаде оставка, предаде Ройтерс.