Сред загиналите има и полицай. 135 са задържани от властите, допълни тя, цитирана от АФП и БГНЕС.

Стотици демонстранти излязоха по улиците на Каракас и други градове, след като националната избирателна комисия обяви правителствения кандидат Николас Мадуро за победител с малко под 51 на сто от гласовете на изборите в неделя. Според официалните резултати опозиционният кандидат Енрике Каприлес е получил 49%.
Той поиска повторно преброяване с мотива, че паралелно преброяване на опозицията показало, че победителят е той.

Избирателната комисия обаче отказа и заяви, че е извършена проверка на 54 на сто от гласовете, влезли в електронната система за гласуване.
Вчера комисията обяви Мадуро за президент.

Двамата конкуренти на изборите са призовали привържениците си днес да излязат на мирни демонстрации, което засилва опасенията за ново насилие в 29-милионната латиноамериканска държава, богата на петролни залежи, коментира Ройтрес.

Новоизбраният президент Мадуро коментира, че опозиционните водачи, свикали протести след президентските избори, се опитват да извършат преврат срещу управлението му, предаде Ройтерс.
Мадуро обвини "фашистката опозиция" за смъртта на демонстрантите. Президентът заяви, че няма да разреши планираното за утре от опозицията протестно шествие в столицата Каракас с искане за ново преброяване на гласовете. Време е да се действа с твърда ръка, каза Мадуро.

Опонентът му на изборите Каприлес обаче каза, че правителството е „разпоредило” сблъсъците.