Шест станаха жертвите на пожара в къща за гости в южния румънски окръг Прахова, след като пожарникарите откриха днес още едно овъглено тяло, съобщи Инспекторатът за извънредни ситуации в Прахова, цитиран от Аджерпрес.

Според цитирания източник все още не е ясно дали жертвата е възрастен или дете.

Акцията по издирване на изчезналите лица продължава. По-рано днес префектът на Прахова заяви, че три лица все още се издирват - две деца и един младеж.

Останалите пет жертви на пожара, който избухна тази сутрин в къщата за гости "Ферма Дачилор" (Фермата на даките) в село Тохани, окръг Прахова, са едно дете и четирима възрастни, съобщи телевизия Диджи 24.

В момента на избухване на пожара в къщата за гости е имало 26 души, които според наличните до момента информации са участвали в празненство, организирано от собственика. 18 души са успели да се евакуират своевременно. Новинарският сайт Зиаре отбелязва, че сред издирваните лица е и детето на собственика.

Двама души - майка и непълнолетният й син, са получили изгаряния съответно на 5 и 8 процента от повърхността на тялото. Те са транспортирани до спешното отделение на Окръжната болница в Плоещ.

Снимка: АР/БТА

Постройката, където се разигра трагедията, е от 2013 г. и е била дървена с приземен и горен етаж. Сградата не е имала разрешително за противопожарна безопасност, а през 2019 г. е инспектирана и са установени множество нередности, за които са издадени шест предписания, отбелязва Диджи 24.

Снимка: АР/БТА

В момента властите извършват разследвания, а един прокурор се намира на мястото. Също така Главният инспекторат на Румънската полиция е изпратил екип от специалисти от Националния институт по криминалистика, за да помогнат за разследването.

Пожарната служба съобщи, че огънят вече е потушен, но издирването на евентуални жертви продължава, посочва Аджерпрес.

Снимка: АР/БТА

Съдебни източници заявиха, че на този етап прокурорите не изключват нито една хипотеза, включително инцидент или умишлен палеж.

По-рано днес Департаментът за извънредни ситуации съобщи, че дете и двама възрастни са загинали в пожара. Общо осем души, петима възрастни и три деца, са били блокирани в огнения капан, след като пламъците обхващат цялата сграда.

Долината на Прахова се намира в южния край на Карпатите. Тя е популярна дестинация за екскурзии поради своята природна красота, отбелязва ДПА.