В Рибяшие, където се намират ядрените подводници на руския Тихоокеански флот, бе убита мечка с малко й. Животните плавали в залива Крашенинников и се качили на подводницата, съобщава "Камчатка-информ", като се позовава на очевидци.

Във видеото се вижда как кафява мечка, заедно с мечето й, съдейки по големината му около година, плуват до атомната подводница и се качват на нея. Според медията става въпрос за ядрената ракетна подводница "Проект 667 Калмар К-44", която е на временен пристан там.

"Сега тази мечка ще бъде убита с мечето й. И няма друг начин, защото дори не може да я прогоните. Ако бъде прогонена, тя ще тръгне или към едното село, или към второто. Ето как трябва да се борите с мечките на Камчатка. Сега ще падне зад борда. Мечето е мъртво, тя е все още жива ", коментира авторът на видеото.

Вероятно на подводниците така решават "проблема" на неканените гости - толкова радикално. В непосредствена близост до корпуса на подводницата прогърмяха поне три изстрела от ловна карабина.

Във Вилючинск, където обикновено се съобщава за всички нападение на животни над жилища, те не знаят за този случай. Какво се е случило с ранената мечка по-нататък не е известно.

Военните все още нямат коментар.

Видеото можете да видите тук.