Макар че официалното издигане на двамата за кандидати на Демократическата и съответно на Републиканската партия ще стане на национални конференции през юли, вече е сигурно, че именно те ще се борят за Белия дом.

Клинтън обвини Тръмп в демагогия и свързва нападките му против съдии, журналисти и опоненти с най-мрачните моменти от световната история.

"Това е класическо поведение на демагог", заяви Клинтън в интервю за АП.

"Виждали сме го много пъти на много места по света и затова мисля, че е толкова опасно", каза тя.

"Клинтънови превърнаха в изкуство политиката на лично обогатяване", каза вчера Тръмп, след като спечели първичните избори в последните пет щата при републиканците.

"Те изкараха стотици милиони долари, продавайки достъп, продавайки услуги и обществени поръчки", допълни републиканецът.

Клинтън отговори по Си Ен Ен, казвайки че е горда с фондацията на семейството си и със свършената работа, предаде АФП.

"Парите, дадени на фондацията, отиват за хуманитарни цели", каза тя и допълни, че изобщо не обръща внимание на нападките на Тръмп към нея.

Вчера Барак Обама участва в предаване на телевизия Ен Би Си, в което обясни отношението си към изборите наесен, предаде ДПА.

"Основната роля, която ще изиграя в този процес, е да напомня на американския народ, че това е сериозна работа, а не риалити шоу", каза Обама. Това е и намек за Тръмп, придобил голямата част от своята популярност като водещ на тв шоу.

"Оспорваните първични избори бяха полезни за Демократическата партия – добави президентът, избиран два пъти като кандидат на тази партия. - Мисля, че Бърни Сандърс внесе много енергия и нови идеи. Мисля, че това направи от Хилъри по-добър кандидат. Надеждата ми е през следващите няколко седмици да успеем да се сработим".

АНКЕТА: Има ли значение за България кой е президент на САЩ?