Израелската полиция разследва дали убийството на момчето е "акт на отмъщение" за смъртта на тримата еврейски младежи, чиито тела бяха открити заровени в полето, близо до село Халхул, северно от Хеброн.

Вижте снимки>>>

Гилад Шаер, на 16 години, Еял Ифрах, на 19 години, и 16-годишният Нафтали Френкел, който беше израелско-американско гражданство, изчезнали, докато пътували на автостоп към дома си, късно вечерта на 12 юни. Според израелските медии момчетата са били отвлечени и убити от бойци на палестинското движение "Хамас".

Снощи 17-годишният Мохамад Абу Хаир е бил отвлечен от Бейт Ханина - най-големият арабски район на Ерусалим, съобщи Си Ен Ен. Момчето е било принудено да се качи в автомобил, а тялото му е намерено няколко часа по-късно в гора край града.

Палестинският президент Махмуд Аббас призова израелския премиер Бенямин Нетаняху да осъди отвличането и убийството на младежа и да предприеме конкретни мерки, за да спрат атаките на заселниците в окупираните палестински територии, както и произтичащия от това хаос.

Междувременно десетки хиляди израелци се събраха на погребалната церемония на тримата израелски младежи, съобщиха АП и Ройтерс.

"Знам, че убийците ще бъдат намерени. Израел ще действа с твърда ръка, докато бъде изкоренен терорът", каза президентът Шимон Перес на церемонията в Модиин, град между Ерусалим и Тел Авив.

Премиерът Бенямин Нетаняху, който присъства на погребението, обеща, че "Хамас" ще бъде наказан. А министърът на отбраната Моше Яалон, застанал пред дома на едно от убитите момчета, предупреди отговорните за престъплението лидери и членове на "Хамас", че Израел "ще ги преследва, където и да са, и ще ги удари силно".