Палестински младеж е отвлечен и убит в Ерусалим

17-годишен палестински младеж е бил отвлечен в Ерусалим, а тялото му е открито няколко часа по-късно, съобщиха световните медии.

Обратно в новината

Коментари - Палестински младеж е отвлечен и убит в Ерусалим | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хора, които се водят от постулата "Око за око, зъб за зъб", вместо да приемат истината и любовта Христова, нямат бъдеще.

За пишещите тука, които защитават палестинците - съдейки по правописните грешки, предполагам повечето от вас са араби. Искам да напомня на всички, че атентатът в Сарафово беше организиран и проведен именно от такива, явно смятате българите за по-глупави и неосведомени, отколкото са.

изчезвай!!

За хиляди години човекът не се е развил ни на йота. Прастарият девиз - ОКО ЗА ОКО, ЗЪБ ЗА ЗЪБ.

Палестинското момче е на 16 години и живее в своя родина Палестина. Той не е от Полша или Етюпия или мароко, ....,....,...

Виждам, че според доста от коментиращите има значение, не какво е извършено, а кой го е извършил. Няма лошо, повечето хора си имаме своите симпатии и предпочитания. Обаче да ми плачът същите тия за "Святата истина", "Моралът" и други отвлечени понятия от които грам не разбират е просто тъпо. Убийството на невинни си е мръснишко дело, независимо кой го прави. Ако някой смята, че всички от едната страна в конфликта са добри, а всички от другата са лоши, по-добре, да се свърже незабавно с реалността и да не става за смях.

Първо се извинявам ако има правописни грешки. Мили коментатори, 1) не е коректно убитият младеж да е от Палестина, а снимката до новината с знамето на "израел". 2) Палестинският младеж е твлечен от трима заселници, като тези които бяха убити преди 3 дни. Повтарям трима заслници снимани с камери за наблюдение на мястото. Новината в този сайт сякаш отвлечени от извънземни сили. (...) 4) Палестинският младеж е на 16 години и не е на 17 г. Не мога да разбера защо трябва да манипулираме читателите с такива хитринки. 5) Това убийство от страна на заселници нито е първо нито е десето. Тези заселници са част от ираелската армия и работят поднейна закрила. 6) Заселниците редовно нападата имотите на палестинците, къщи, маслините, джамии, църкви, коли, ...пр. 3

Кажете ми сега, как да не ги обиждам тези евреи?Пуснали прасето под одъра, то се качило на одъра.Пишете в търсачката Палестина преди и сега и ще ви излезе карта, на която се вижда как се разширява Израел и колко малко е останало от алестина.

Извинявам се за пропусната буква, от компютъра е.

тия всичките там,и от двете страни на ивицата,са за бомба...Да се прочисти малко света от фанатици.

Те може би ще могат с Хамас или Палестина но истината е друга. За арабите и африканците НЯМА такава държава Израел и биха я заличили на момента. Израел се оповава на военната мощ на САЩ която за съжаление все повече издъхва, а и техните войници вече не желаят да умират за тоя що клати гората. Но тука гледам има много надъхани които не знаят как се държи пушка.

Ще се радвам в най-скоро време да прочета, че Израел е изкоренил най-голямото зло. Познавам хора от тази държава и нищо лошо не мога да кажа, дори само хубави неща. Смело на пред и унищожете Хамас.

Малко размисли на "глас" Добре ако приемем, че Хамас е терористична организация и като такава се гордее с атентатите си и всякакви публични изяви. Коя терористична организация ще отрича, смиртта на 3те момчета като се има за гордост. Атентатите нали са показност пред целият свят и наказание към народността на убитите. Защо Хамас ще отричат действита си ?

проблемът е, че Хамас не е централизирана организация, в която всички да координират действията си. Тези убийци са решили на собствена глава или някое звено на Хамас го е решило. Мисля, че Хамас като управляваща партия знаят, че последствията от една такава постъпка ще са много отрицателни и за двете страни.

Благодаря ! Нямах такъв поглед над нещата но определено ме накарахте да се замисля. Лек и спорен ден.

Поне от статията излиза, че медиите обвинили за това Хамас, а политиците се заканили да отмъстят на Хамас, без да става ясно има ли доказатеслтва, че за това са виновни Хамас.

Vasquez

Кой има най-голям интерес да има нова голяма война в Близкия Изток? Производителите на оръжие са на първо място. Има едно изложение на военна техника в Йордания, на което се събират кажи-речи всички световни производители. На второ място са заинтересовани определени олигархични кръгове - населението на участващите в конфликта рязко намалява, най-вече защото умират много млади мъже, както и старци, жени и деца /от психически тормоз и глад най-вече/. На трето място същите заинтересовани кръгове слагат ръка на нови територии, богати на нефт, газ и други подземни богатства. Твърде възможно е тези 3 + 1 убийства да не са дело на религиозни фанатици, а на лица, имащи най-голям интерес палестинците и израелците да се избият помежду си, а те да сложат ръка на каквото е останало след тях, както и на територията им. Както казва онази поговорка: "Когато двама се карат /и се избият/ - трети печели!" Бог да прости убитите младежи, а на поръчителите на убийствата да прати скорошното възмездие! Амин!

престъпната държава Израел и на престъпните им тайни служби. Този филм го гледаме повече от половин век, вече ми е втръснал. Евреите непрекъснато говорят за мирни преговори, американските все ги поддържат, но всички знаят, че това е един театър. Защото те не желаят да има мирни преговори, не желаят да има Палестинска държава, желаят да заграбят цялата територия, която вече практически е тяхна. Обикновено малко след като театъра започне, се получава някакво отвличане като сегашното, и някакво убийство, което става повод за радикални отговори от другата страна. Което пък става повод за спиране на преговорите, наказателни акции, и все по-голямо ограничаване на правата и усложняване на живота на палестинците. В резултат все повече палестинци се изселват, а наказателните мерки в двата концлагера за палестинци се засилват. По този начин евреите съдават и поддържат контролиран хаос и тероризъм, обвинявайки за всичко палестинците, прикривайки собствения тероризъм, и оправдавайки всички свои престъпления.

И докато тези правят театър, онези просто режат глави и броят в хиляди. Кажи си честно, щото избора наближава, в Ирак ли предпочиташ да живееш или в Израел?

И на двете места не е добре. В Ирак е по-зле защото е арена на военни действия вече доста години. Иначе е много прав човека. Става така, че ако Хитлер беше жив, щеше да направи концлагерите в Израел. Щяха отново да обвинят Хамас.

Спиралата е ясна! Насилие. Но какви преговори може да има с палестинците след като те въобщв не признават правото на Израел да има държавност. Първо се признава исконното право на Израел и след това се сяда да преговаря. Няма да говорим за друго, първо правото на един години мачкан, но велик народ какъвто са евреите. Не бива да се забравя, че моща на евреите е толкова голяма, че ако искат могат за часове да се разправят с някаква си Палестина. Значи не искат.

Не че неискат, просто не могат. Понеже ще бъдат обвинени в геноцид и ще загубят и без това отслабващата подкрепа на европейските страни. Освен това няма какво да им признават. Израелците не са никакви семити, а европейци-фанатици приели Юдаизма. Нямат работа там. Това е изкуствено създадена държава, на фанатици, която притежава ядрено оръжие.

Израел е създаден от великите сили, както те са свикнали от край време да правят. Както хамериканците направиха Косово - трябваше им място за огромна военна база, напълно неконтролируема от никой, трябваше им мюсулманска държава в центъра на Балканите, чрез която ще си прокарват интересите н цяла Европа. По същия начин направиха Израел, без никой да пита палестинците, които живеят там от хилядолетия. Направиха го чрез измама, уж чрез честно закупуване на земя, след това чрез постепенно изгонване на това население в съседните страни и това, което е останало е затворено в два лагера в най-безводните части. Ако както сега има възможност да се изкупува българска земя който и колкото си поиска /за което са всички "отговорни и европийски партии" в Б-я като ГЕРБ, ДПС, РБ, БСП и т.н./, дойдат едни хора от някъде си, купят земята ти, преименуват държавата Б-я, дават ти възможност или да останеш заграден в един концлагер или да се махнеш където си искаш, ти ще признаеш ли тази държава, или няма да я признаеш? То е ясно, че българският национален нихилизъм и продажничество е безгранично, но все ми се струва, че това не бихме го преживели.

А американският военен комплекс пласира продукцията си и от двете страни на тази фронтова линия.

Питам, защо в пресата отразява, че тримата израелски младежи са "изчезнали" а арабския младеж е "отвлечен". Как така са "изчезнали", просто така, както са си стояли и чакали някой да ги вземе на стоп са сублимирали...при това един от тях е успял да позвъни в полицията и да каже-"Отвличат ме...". Бъдете обективни господа журналисти а не тенденциозни!

delly

Става дума за различни ситуации- израелските младежи са тръгнали на автостоп, изчезнали са (без да има данни, дали са отвлечени или не), били са в неизвестност от 12 юни, след което на 1 юли са открити телата им. А за палестинеца има данни, че е бил принуден да се качи в кола и след няколко часа е открито тялото му.

Как може да разпалва омраза и да се заканва , преди да се знае кой е убиеца ! Може да е и МУСАТ , нарочно за да има война !

Ти наистина си тъп, искаш да кажеш че израелците сами са отвлекли и убили тримата младежи!? Някой вярва ли на такава конспиративна глупост? Най-болният мозък не може да измисли нещо по-глупаво! И запомни "МУСАТ" се пише МОСАД и означава "ИНСТИТУТ"...

Ти от Марс ли си паднал бе?

Щракаме по клавиши на компютъра, летим в космоса, но живеем в Средновековие. Нравите са същите. Дивашки. Няма никакъв прогрес в духа и човещината. Украина е доказателство. В 21 век в центъра на Европа бомбардират градове с живеещи там невинни и мирни хора. Картинката е страшна. Бомбардират само за това, че по волята на съдбата хората са се заселили там. Убити, разкъсани тела Европа мълчи, правозащитните организации мълчат, САЩ приветства. Но всички дружно говорят за демокрация и правата на човека. Вярно: през Средновековието не говорили за демокрация,но вършили същото. Значи поне бяха честни.

Сега даже се извършват много по-тежки престъпления. Например едно от най-тежките и осъдителни престъпления в условията на демокрация е да кажеш на рома "циганин"...

Извинявай много, не казвам, че не си прав. Хората са диваци, но ти някак удобно изключваш някои хора от разсъждението си. Просто не представяш цялата истина. А както знаем, половината истина си е лъжа. Наистина ли смяташ, че някои лидери става и ляга с идеята за добруването на човечеството или народът им? Повярвай ми, няма такива. Вярата, че някой някъде ти мисли доброто без да те познава, може да е обоснова, единствено, ако си страхотно изглеждаща жена. :D

и кога приключи разследването за да знаят кой е отговорен за убийствата

Един лош чичко беше казал "Войната ще тръгне от близкия изток". Беше хубаво да ви покажат снимки от парада на победата на ИДИЛ в Ирак, а преди това как малки дечица ко....ят пленници в Сирия. Но спокойно драги, те НАТО и ЕС ни пазят. Но за всеки случай се запасете и с малко смазка.

За трима убити, те ще вземат 33 глави ! Тува си е хамаска работа, тя е очивадна! леля Дочка, Кътуницъ

Убийците на тримата щели да бъдат намерени. А убийците на това момче дали ще бъдат? А нямали сега да съборят къщите на заподозрените за убийството, както събориха къщите на уж заподозрените палестинци?

Палестинското момче е било отвлечено в палестински квартал,значи е убито от палестинци вероятно от хамас.

Камерите в района са снимали трима заселници да го отвличат, асамата палестина цялата е под израелски контрол, а трупът на момчето е намерен в Израел.

Цели 3 седмици ни казват, че убитите са деца, в новината горе - Еял Ифрах, на 19 години. Краката на лъжата са къси.

Колата, с която бе отвлечен палестинското момче опита преди това да отвлича момче на 9 години. Пълно описание на колата дадено на израелската полицията от страна на палестинците но полицията не реагира.

Bell

Единственото притеснение, което имам е, че сме прекалено близко до този регион.

Новия халифат ти се падо доста по-близо!

много повече, защото тези хора убиват във всяка точка на света и винаги им се разминава

О , не се притеснявай , историята показва че в империйте малцинствата си живеят по спокойно отколкото при републики и демокрации .. само ще приемеш исляма и това е !