"Много важна за сигурността на Израел" нарече вчера тази визита израелският премиер.
 
Сред членовете на делегацията ще бъдат председателят на съвета за национална сигурност Яков Нагел, директорът на военното разузнаване Херцъл Халеви и военният секретар на правителството Елиезер Толедано, се казва в официално съобщение, цитирано от ТАСС.

По думите на Нетяняху в Москва той ще обсъди с Путин двустранното сътрудничество с цел "избягване на нежелателни инциденти в Сирия".

Освен това той ще изрази категоричното несъгласие на Израел с присъствието до северната му граница и в Средиземно море на "сили на Иран и негови марионетки", след като свършат преговорите по сирийската криза.

Нетаняху ще каже на Путин, че победата над "Ислямска държава" не трябва да доведе до засилване на "терора на Иран и неговите марионетки".

Ердоган заминава днес в Русия

Също днес в Русия заминава за разговори с Путин турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

В двудневното посещение в центъра на вниманието ще бъде нормализирането на двустранните отношения, което започна миналото лято.

Сред обсъжданите икономически въпроси ще бъде намерението за увеличаване на двустранния стокообмен до 100 милиарда долара.

Планира се Ердоган и Путин да обсъдят сирийския проблем и по-специално съвместната борба против "Ислямска държава". Очаква се турският лидер да се спре и на въпроси, свързани с кюрдите в Сирия.

Предвижда се двамата президенти да разговарят за плановете на Турция да купи руско оръжие, включително зенитни ракетни системи С-400. Те ще говорят и за перспективата за отмяна на руски визи за турските граждани.