Жител на градче в северозападната част на Германия до такава степен изгубил ориентация, когато му се наложило да посети "големия град", че не могъл да открие къде е паркирал автомобила си в продължение на три седмици, предаде ДПА.

В началото на февруари 62-годишният мъж, чието име не се споменава, оставил возилото си на многоетажен паркинг в Оснабрюк - град с население от около 165 000 души, и се оттеглил, бързайки за среща.

"Не знам колко пъти ходихме до Оснабрюк, за да търсим автомобила", споделя дъщеря му. По думите ѝ баща ѝ е оставил возилото си при вдигната бариера, тъй като машината за билети е била повредена, и не разполага с документ с името на паркинга.

Жената разказва, че на 3 февруари баща ѝ е тръгнал от дома си в Бентхайм, Долна Саксония, за среща в Оснабрюк. Когато е пристигнал в "големия град", мъжът е бързал да намери паркинг в центъра му, и след това не е могъл да си спомни местонахождението му.

През изминалите три седмици баща и дъщеря са проверили куп паркинги в Оснабрюк. Само в центъра на града, където се предполагало, че е оставено возилото, те са поне 15, в това число подземни.

Медиен призив и свързване с полицията на добросъвестен гражданин най-сетне довеждат историята до успешен край. Автомобилът е открит на паркинга на хотел в центъра на града.

"По-добре е татко да повече да не ходи в Оснабрюк, а да си седи у дома в малкия град", казва дъщеря му.