17-11-2017 20-11-2018

Коментари

- Пено, как се казваше немецо, дето ми взе акъля? - Алцхаймер, Алцхаймер му викат.

Или е бързал за яко пиене или си е чиста склероза. Егати и новината.

Наша Лада 2107 я видях как потегля преди 22 години и от тогава я търсим....

Поне разбрахме за пореден път колко по-зле сме от германците. В град, 10 пъти по-малък от София, само в центъра имало 15 многоетажни паркинги. Тук обаче сме над тия неща!

за сметка на това си имаме ЦГМ :D

И при мен се случва като се напием.

Винаги съм казвал, че ако в Германия за един ден свалят табелите и изключат навигацията - един месец германците няма да могат да се приберат в къщи.

Или си от ДАНС ГДБОП СОБТ МВР ДАР или си обикновено куха лейка за да се изгубиш без GPS .Има табели но дори и да няма - как според теб преди появата на GPS са намирали даден адрес?!!!!

Трябвало е да търси болница.

имали подобни случаи с възтастни чужденци. Паркират някъде, после не помнят, а заявяват в Милицията, че колата е открадната! Накрая милиционерите намират колата - паркирана на три преки от хотела! Склерози - какво да ги правиш?

В София има паркинги, но малки, частни и трябва да знаеш къде са. При нас в карето се сещам поне за 4. А в случая щерката да се погрижи за баща си. Нищо няма да ѝ стане да го посреща на познато за него място в града.

По-добре да спре да шофира, щом забравя. Следващия път може да забрави да натисне спирачката, когато трябва.

Ние с моята приятелка имахме същият проблем в Кьолн. Оставихме си колата близо до катедралата за да я видим, а на излизане загубихме два часа докато я открием.

Топ новина. Благодарим.

Kenn1111

Сега разбрахте ли защо не правим паркинги в България.Да не си търсим колите със седмици

пенсионер - склероза. Щерката добре го казва - да си седи у дома, на топло :)

на 62 не е чак толкова възрастен....има хора тотално без ориентация...както и такива, като мине 1 път на едно място, може да го повтори и след 10 години.

В състояние съм да се изгубя къде ли не. Това е, защото като малка все ме водеха за ръка и не развих никакъв рефлекс да оглеждам и помня околността.

Меко казано съм изненадан от такива откровени изказвания показващи пълна липса на поемане на отговорност. Интересно обяснение, звучащо като "мама и тате ме водеха за ръка и затова не се научих". Предполагам родителите ви вече не ви водят за ръка навсякъде и можете да гледате с двете си очи къде отивате, откъде минавате и да се постараете да запомните поне малко от това. Въпрос на тренировка е. Или сте си намерили някой, който пак само за ръка да ви води и слушате само какво ви казва навигацията в колата? Накратко - ако не ти се налага или не искаш да правиш нещо, не се научаваш. Въпросът обичайно е повече на избор отколкото на можене. Това не е рефлекс, а развиване на способността за концентрацията, което се тренира с упражняване. Плюсовете на коментарът ви, за съжаление показва за мен, че не сте сама в криенето зад удобни оправдания. Личният ми опит с непознати страни и езици ми е показал, че докато в началото се губех често и лесно и това дори беше забавно, с течение на времето тези случки почти напълно изчезнаха. Не се имам за особено "ориентиран" - научих се да гледам и да помня къде съм бил и как съм стигнал до там. Може би трябва да опитате да ходите на непознати места по-често и да не разчитате винаги някой да ви казва накъде да се движите.

Интересно, колко ли е платил за 3 седмици, такива паркинги без абонамент изобщо не са евтини.... ;-)

Николко, защото е влязъл на вдигната бариера.

Един в паркинга, друг в текста...

Николко, защото ако си бяха превели цялата статия от чуждия печат, щеше да стои и че управителят на хотела е опростил таксата от 437 евро, с простичкото обяснение, че е добре "семейството да може да напусне Оснабрюк с добри чувства". https://www.spiegel.de/panorama/osnabrueck-mann-sucht-seit-drei-wochen-sein-auto-a-84b36bd4-6aec-4137-8fd1-793cd28ee44d

Аз пък не мога да си намеря един чорап вече втора седмица. Да изхвърля ли другия?

Разрежи го на две по дължина и ето ти две маски :)

Недей, защото точно когато го изхвърлиш изведнъж другият ще се намери. Личен опит ха-ха-ха.

Е как ще го хвърляш бе! Пускаш мейл на дира и да влиза в топ новините! Някои може да го намери!

Това в София не може да се случи. Тук няма 15 паркинга

още никой не прави паркинг в кочина

Така е, ти като прасе в кочината не знаеш как се правят паркинги

Хаха, сега разбирам защо Фандъкова си държи на сините, зелени, пемпяни зони и хич и не ще да чуе за изграждането на подобни паркинги наземни, или подземни..Тя "майчицата" мисли за комфорта и душевното равновесие на софиянци и гостите им .