Малкият фен от източната афганистанска провинция Газни трогна целия свят в края на януари т.г. със снимката си, на която позира с импровизирана фланелка на аржентинеца, изработена от найлонова торбичка.

Семейството на афганистанчето нямало пари да му купи исканата футболна тениска, затова родителите му направили една импровизирана от синьо-бяла пластмасова торба и на гърба написали "Меси 10".

През февруари Муртаза получи футболни тениски на Аржентина и "Барселона", както и топка от петкратния носител на "Златната топка". За съжаление след това семейството на момченцето бе принудено да напусне родината си заради заплахи за отвличане. То се премести в Пакистан, а тази седмица организира пътуване до Катар. Целта на родителите бе наистина специална - детето им да се срещне със самия Лео Меси.

Вижте снимки>>>

Така снощи 6-годишният Муртаза излезе заедно с Лео Меси на футболното игрище в катарската столица Доха, преди началото на приятелския мач между отборите "Барселона" и саудитския "Ал Ахли", съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

Момченцето се присъедини към отбора на "Барселона" и за груповата снимка и постави топката в центъра, преди да изтича обратно в половината на отбора на Меси.

Детето остана и за минутата мълчание в памет на жертвите от полета на "Шапекоензе", след което силно прегърна аржентинеца. Дори в съблекалнята малчуганът не откъсваше ръчичките си от Меси, а усмивката на мегазвездата не слизаше от лицето му.

Накрая се наложи се съдията да отведе широко усмихнатото момче от игрището.