Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, след като инспектира ремонта на моста на бул. "Драган Цанков", съобщи БТА. По думите й предстои отварянето на документацията за още няколко обекта, сред които са надлезът "Надежда 4" и мостовете при Сточна гара. Ремонтите там трябва да започнат до края на годината.

Кметът на София посочи, че при поръчките има голяма конкуренция, в резултат на което се постигат добри цени за изпълнение. Тя даде пример с реконструкцията на моста на бул. "Драган Цанков", за който е бил заложен бюджет от около 1,6 млн. лв., а конкурсът е спечелен от фирмата при цена за малко под 900 хил. лева. Спестените 700 хил. лв. ще бъдат насочени за изграждането на велоалеи при бул. "Гоце Делчев", добави Фандъкова.

Ремънтът на моста на  бул. "Драган Цанков" трябва да бъде завършен в началото на ноември. Изпълнителите увериха кмета на София, че работят в график и най-вероятно ще приключат преди определения срок.

Мостът не е ремонтиран, откакто е построен през 70-те години, посочи Фандъкова. Строителството в момента се извършва на два етапа, без да бъде спирано движението. В първия етап се ремонтира югозападното пътно платно, а във втория - североизточното, като ще бъде включена и подмяна на парапета.