Столичният кмет обясни в съвместния сутрешен блок на "Дарик" и БНТ, че засега не се планира улица "Иван Шишман" да бъде затворена за автомобили въпреки желанието на голяма част от жителите на града.

Булевард „Витоша” ще стане изцяло пешеходна зона, съобщи още Йорданка Фандъкова. Това ще се случи през 2012 година, когато ще бъде завършен вторият метродиаметър. "Още 200 000 души на ден ще ползват метрото", каза кметът.

"В плановете ни са откриването на истински пешеходни зони, след като решим проблема с трафика и паркирането. В дългосрочен план целта на Столична община е в центъра да има повече пешеходни зони и добър градски транспорт, така че влизането с автомобили да е ограничено. В същото време ще бъдат изградени т.нар. буферни паркове", допълни Фандъкова.

Кметът е на мнение, че парите за сигурност не бива да се намаляват, а системата на образованието и МВР не трябва да бъдат противопоставяни.

Подготвят се и  промени в наредбата за заплатите в общинските предприятия. Повод са драстичните разминавания в заплатите на ръководствата и лошите финансови резултати на фирмите.