Мотото на своеобразната изложба на открито бе "Ветрове от цветове". Изобразително изкуство, фотография, дизайн, скулптура бяха акцент на фестивала.

Зоната между булевардите "Княгиня Мария Луиза" и "Стефан Стамболов" приютиха обещаващи творци като Десислава Терзиева, която показа своите творби от хартия и даде основни уроци на желаещите посетители.

Гостите видяха и социално-провокативните илюстрации и фотографии на Христо Тренев, рисунките с туш и кафе на Мария Лъвчиева, плетивата на Диана и Николай Ангелови, тематичните ателиета на Център за култура и изкуство "Пъстър свят".

Поредицата картини с щрауси, нашумели около видеото на един от музикалните хитове на това лято, бяха представени от авторката си Нора Ампова.

Всеки желаещ можеше да участва в създаването на книга. Тя съдържаше избрани от посетителите думи или изречения от любими техни книги, както и илюстрациите на инициатора - художник и преподавател в Нов български университет, Калина Христова. Книгата, създадена от избора на хората, бе реакцията на Калина Христова срещу абсолютната власт на телевизията и интернет в съвременното общество.

Посетителите видяха и изчезващите архитектурни елементи от столицата благодарение на фотографиите на Антон Найденов. Провокативните платна на Александра Рамирез също можеше да бъдат видени на "Пиротска".