Вчера сутринта около 2.00 часа неизвестен взломил прозорец на втория етаж на детско заведение в столицата и проникнал в кабинет. Там разбил металната каса, откраднал около 8500 лева и се скрил в помещението, където се намирала инсталацията за парното отопление.
След активирането на алармата, на място пристигнали служители на реда, които задържали извършителя. Установена била самоличността му – М.Г. на 22 години от с. Вълкосел, община Сатовча. При обиск у него били открити откраднатите пари.

В хода на разследването се установило, че преди три дни мъжът разбил друга детска градина. Там действал по идентичен начин – взломил входната врата, проникнал в служебен кабинет, разбил касата с тесла и винкел и откраднал 5000 лева и фотоапарат.
Пред полицаите той признал, че парите проиграл на комар в две казина още същата нощ. Криминалистите установили, че гастрольорът е автор на още една взломна кражба от детска ясла, отново на територията на София - престъплението било извършено през нощта на 12 април по познатия начин. Оттам мъжът откраднал компютър, който пласирал в заложна къща за 80 лева.

При последвало претърсване в общинска постройка на ул. „Мърфи”, където М.Г. се самонастанил, били иззети фотоапаратът и записният билет от заложната къща. Полицаите открили и компютъра, който също е иззет при проверка на заложната къща.

На обирджията е повдигнато обвинение за престъпление по чл.195 от НК и е  задържан за 72 часа. Образувано е досъдебно производство, работата по документиране на престъпната му дейност продължава.