Автопаркът на областната дирекция на МВР в Русе е обновен с 10 нови автомобила "Шкода Рапид". Това съобщи заместник-директорът на полицията в крайдунавския град комисар Илиян Енчев, който днес връчи ключовете за превозните средства на служителите от районните управления в Русе, Бяла и Две могили.

Вижте снимки >>

Новите коли, закупени от бюджета на МВР, ще заменят остарелите автомобили в структурите на дирекцията, които са на повече от 15 години. Те са предназначени за патрулно-постова дейност. Оборудвани са с радиостанции за постоянна връзка с оперативните дежурни части. При необходимост има възможност в тях да бъдат поставени и други технически средства.

Снимки: МВР-Русе

"Надяваме се, че с новите превозни средства ще подобрим работата на колегите и условията, в които работят. Голяма част от времето си те прекарват в тези автомобили, изпълнявайки служебните си задължения - основно за охрана на обществения ред, за опазване на живота, здравето и спокойствието на гражданите", заяви комисар Енчев.

Снимки: МВР-Русе

Председателят на парламентарната комисия по обществен ред и сигурност Пламен Нунев заяви, че догодина предстои да бъдат доставени още нови автомобили за охранителна полиция, за да може целият автопарк да бъде подменен.

Снимки: МВР-Русе