Партията на Веселин Марешки - "Воля", ще сезира главния прокурор за изказване на депутата от "Обединени патриоти" Емил Димитров-Ревизоро, съобщиха от политическата формация. 

Снощи в предаването „Още от деня” на БНТ Димитров заяви в прав текст, че на пазара на горивата има субекти, над които е разпънат чадър. Той каза: „Има двама крупни контрабандисти в България, които в момента направиха бурен възход на дейността си, но това не може да стане, без тези, които ги наблюдават, да се правят, че не ги виждат”, пишат от "Воля" в съобщение до медиите.

От партията на Марешки питат: След като разполага с такива данни, Димитров дали е сезирал главния прокурор Сотир Цацаров? Ако не го е направил- защо?

"В изказването му няма и капка съмнение, което означава, че разполага с достатъчно факти. Ако председателят на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата не си е свършил работата, както го изисква законът, ПГ на ВОЛЯ ще сезира главния прокурор", се казва още в съобщението на партията.

Битката с картела е нашата кауза и ние няма да спрем, докато този проблем не се реши в полза на българския народ. Да имаш такива данни и да бездействаш или да си мълчиш, те прави слуга на картела”, заяви пък лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки.