"За нас е абсолютно неприемливо от най-високата трибуна в страната да бъде насаждана омраза и да бъдат отправяни заплахи за дестабилизация на страната, се посочва в декларацията.

С речта си днес Волен Сидеров ни показа "най-уродливата изява на политиката - тонът на омразата и сатанизирането", пише в декларация на ПГ на ГЕРБ, изпратена до медиите.

В парламента лидерът на "Атака" заяви, че ДПС е антиконституционна партия, заплаши ГЕРБ, че ще се сблъска с отпора на националистите и тепърва ще опознае страданието, че ще бъдат кошмара на ГЕРБ и БСП, че усмивките им ще замръзнат и се закани, че ще вдигне протести.

Според ГЕРБ с действията си в и извън парламента, Сидеров продължи да уронва престижа на българските институции, в парламентарната зала сеел омраза и обиди, а извън нея си позволил непристойно да заплашва представител на МВР.

От партията разбирали, че на Сидеров му предстои да премине от думи към действия, да изиграе ролята на живота си, която да осмисли мястото му в политиката.

ГЕРБ питат лидерите на социалистите Сергей Станишев и на националистите Волен Сидеров дали и какво се е променило от 2005 г., когато БСП са обявили за неприемливи разговори с "Атака" заради лансираните от патриотичната формация "ксенофобия, насаждане на омраза и преосмисляне на членството в ЕС".

Според партията на Бойко Борисов преосмисляне на членството на страната ни в ЕС е неприемливо. Те се обръщат към всички депутати в името на националните интереси и бъдещето на страната да работят за запазване на стабилността в държавата.
Нека не се поддаваме на популизъм, защото това много лесно може да събори България от ръба на финансовата скала, а връщане от там няма, призовават от ГЕРБ.