Президентът Росен Плевнелиев декларира допълнителни доходи от близо 350 хил. евро. Парите са от продажба на акции на Дойче банк. Освен това е вложил и около 50 хил. лв. във фонд на Райфайзенбанк България.

Съпругата му Юлиана е увеличила сметките си с около 2000 лв. Двамата заедно са придобили и парцел за гробно място.

Вицепрезидентът Маргарита Попова има по сметката си 130 хил. лв., а съпругът й е спестил 7 хил. лв.

Премиерът Бойко Борисов е спестил едва 5 хил. лв. от лихви. Няма промяна в декларацията му по другите позиции.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова е получила около 20 хил. лв. от наеми.

Вицепремиерът Томислав Дончев има застраховка за 32 000 евро и кредитна карта за 10 000 евро.

Министърът на финансите Владислав Горанов е придобил един апартамент, при съсобктвеност със съпругата си. Тя е придобила още един апартамент с дарение на пари от родителите. Общата сума на имотите е около 200 хил. лв., като парите са собствени, от кредит и дарение от родители. Спестяванията са им около 85 хил. лв., а съпругата на Горанов е декларирала допълнителен приход от 14 хил. лв.

Военният министър Николай Ненчев е спестил 25 000 лв. от заплати и е получил около 9000 лв. от наеми.

Много по-имотен е станал правосъдният министър Екатерина Захариева. Двамата със съпруга й са придобили 3 апартамента, къща в груб строеж, магазин в Пазарджик и земеделска земя в Гърция. Общата сума е за повече от 600 хил. лв. Общите им влогове са около 90 хил. евро, а съпругът на Захариева има дялове в 3 дружества.

Регионалният министър Лиляна Павлова се е сдобила с автомобил "Мерцедес" от дарение и има спестявания за 50 хил. лв.

Земеделският министър Десислава Танева има спестявания малко над 35 хил. лв.

Съпругата на Петър Москов - Ралица, се е сдобила с автомобил "Тойота" за 30 хил. лв. Парите са от заплата.

Министърът на културата Вежди Рашидов е декларирал влогове за около 12 хил. евро и дадени заеми за около 100 хил. лв. Той е изкарал допълнително около 20 хил. лв. през 2016 г.

Министърът бизнесмен Красен Кралев е декларирал едва 10 хил. лв. спестявания.

Икономическият министър Божидар Лукарски има кредитна карта за 10 хил. лв. и акции в договорен фонд за 20 хил. лв.

Външният министър Даниел Митов и транспортният Ивайло Московски са декларирали, че нямат промяна в имуществото си.

Шефът на парламента Цецка Цачева и съпругът й са спестили малко над 50 хил. лв. от заплати и дарение. Те имат и лизинг за 14 хил. лв. Получили са и над 2 хил. лв. от наем.

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан е купил нива в село Калинка край Кърджали за 5 000 лв. Сдобил се е и с "Мерцедес" Ц 220 ЦДИ. Заедно с жена си Шерин имат влогове за около 50 хил. лв. от заплати и продажба на автомобил.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова пък е получила наследство - апартамент, къща с двор и ниви в Мизия. Наследила е и "Форд Сиера" и "Вартбург". Успяла е да спести 4500 лв.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев е спестил 8500 лв. Жена му Деница се е сдобила с кола "Тойота" за 98 900 лв. Кънев е получил около 23 хил. лв. от друга стопанска дейност и 45 хил. лв. доходи от дейности извън тези като депутат. Той работи и като адвокат.