"Уважаеми колеги, Капитал, подкрепям изцяло Вашата кауза да се борите с фалшивите новини, но в случая Вие самите пускате такива. Ценя високо Вашия професионализъм, но считам, че в тази статия има доста сериозни обвинения към мен. Бих искал да бъде ясно, че нямам нищо общо със сценариите, които описвате, и внушенията, които правите", написа във Фейсбук бившият и най-вероятно бъдещ премиер.

Той публикува и части от материал на вестник "Капитал", в който се твърди, че заедно с депутата от ДПС и медиен бос Делян Пеевски стоят зад евентуалните предстоящи сделки за двете най-големи телевизии.

Първоначално обаче информацията се появи в информационния сайт "Фрогнюз", пред който Борисов вече отрече.

"Нямам нищо общо с "Нова телевизия" и bTV. Нямам нищо общо и с тяхната продажба или купуване, както и с депутата от ДПС Делян Пеевски".

От известно време се твърди, че двете медии действително ще сменят собствениците си много скоро. За Нова телевизия новината бе официално потвърдена от шведската корпорация MTG, която се оттегля от медийния бизнес в региона и предлага за продан медийното си портфолио у нас. То включва още каналите "Диема", радио "Нова нюз", сп. "Ева", "Нетинфо", VBox7 и аbv.bg.

Според "Капитал" настоящият шеф на телевизията Дидие Щосел води преговори да придобие медийната група.

Преди около месец пък финансовият журналист Мирослав Иванов съобщи в блога си, че американската компания СМЕ е в напреднала фаза на преговорите за продажбата на bTV на американски инвестиционен фонд с общ портфейл от близо 3 млрд. долара, а част от сделката ще бъде и придобиването на групата „Спортал“.

Очаквано, двете телевизии не коментират темата.