Факт е, че БСП и ГЕРБ имат връзка с мафията, настоящото управление не може да създаде благоприятна среда за икономическо развитие. Това заяви бившият служебен премиер на България и кмет на София Стефан Софиянски пред bTV. Той допълни, че доказателство за обвързаността на престъпниците с мафията е случаят "КТБ".

"Две правителства - на Станишев и на Борисов, наливаха пари в КТБ, така че тя да се разрасне до степен, до която стана опасна. И след това се разбраха и я фалираха - това нормална среда ли е? Сега търсим Цветан Василев, който е на 400 км в Белград, но се хвалим, че сме заловили Митьо Очите. Като е толкова опасен какво прави толкова години на свобода", коментира Софиянски.

Според него изказванията на премиера Бойко Борисов по отношение на финансовата политика на страната са популистки. Той посочи, че през последните години външният дълг на страната ни се е увеличил двойно.

"Безспорно той е нисък на фона на останалите европейски държави, но проблемът е, че тези пари изчезват без да се вложат в адекватен икономически растеж", допълни Софиянски.

Бившият служебен премиер заяви, че ЕС предпочита влизането ни в еврозоната да се забави, а това ще бъде полезно и за българското общество.

"Тези хора знаят, че със слабите темпове на развитие, България си лепна етикета "най-бедна държава." Със 170 евро пенсия кой ще те приеме в еврозоната", каза още Стефан Софиянски.