Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов старши комисар Калоян Милтенов е назначен за заместник-директор на Главна дирекция "Национална полиция", съобщиха от пресцентъра на МВР.

В неговия ресор ще са Охранителна и Пътна полиция.

Старши комисар Милтенов поема поста от колегата си старши комисар Борислав Муеров, който навърши пределната възраст за пенсиониране.

Борислав Муеров беше награден от вътрешния министър за дългогодишната си служба и професионално изпълнение на задачите в системата на МВР.

Калоян Милтенов бе директор на СДВР до средата на юни т.г., когато подаде оставка, а министърът на вътрешните работи Калин Стоянов тогава заяви: "Искам да потвърдя, че той е изключителен професионалист и ще направя всичко възможно той да остане в МВР и да бъде част от моя екип".

 Старши комисар Милтенов започва работа като разузнавач в системата на МВР през 1999 г. В следващите години заема последователно ръководни длъжности в системата - началник на група и началник на сектор "Икономическа полиция" в Първо РУ, началник на сектор в отдел "Противодействие на икономическата престъпност" - СДВР, заместник-началник, по-късно и началник на Трето РУ в София, началник на Първо РУ в София. От 14 октомври 2019 г. е назначен за директор на ОДМВР - Ямбол, а година по-късно - за зам.-началник на отдел "Икономическа полиция" в ГДНП. От юни 2021 г. до юни 2023 г. е директор на СДВР. Награждаван е многократно за професионалната си работа.