Това става ясно от получени по Закона за достъп до обществена информация справки на Народното събрание, съобщи bTV.

Народните представители са посетили и доста екзотични дестинации, като Уганда, Панама, Бахрейн, Катар, Тайван, ЮАР, Египет, Конго, Мексико, Тунис, Мароко, Виетнам и Индия. Рекордьор е депутатът от БСП Пенко Атанасов, който е "навъртял" над 127 000 км.

Константин Язов от ГЕРБ пък е успял да посети общо 17 държави.

По линия на НАТО бяхме в Бахрейн. И в базата на САЩ в Катар, от където се охранява целият Персийски залив от страна на Иран. Тази база е секретна, така че не знам какво точно мога да ви кажа за присъствието ми там”, коментира лаконично Язов.

Бившият председател на Народното събрание Цецка Цачева за последните три години и половина е похарчила 75 000 лева за общо 37 служебни командировки, съобщи вчера БГНЕС. Тя е прекарала в чужбина над 100 дни, като се е разходила за сметка на данъкоплатците до четири континента. Освен в Европа, тя е пътувала до Азия, Южна Америка и Африка.

Справката на Народното събрание показва още, че 18 депутати не са взимали думата нито веднъж, а още десетина са говорили по-малко от 15 минути от трибуната за близо четирите години в парламента.

Рекордьори по изказвания са Искра Фидосова
, която е говорила 1743 пъти, Мая Манолова с 1482 изказвания и Менда Стоянова, която е взимала думата 1318 пъти. За близо четирите години работа на Народното събрание, депутатите са внесли за разглеждане общо 485 законопроекта.