Сигнализираха Район "Витоша" за лисица в детска градина - спасена е. Зам.-кметът на район "Витоша" в София инж. Красимир Джамбазов получил сигнал от управата на детска градина 160, намираща се в кв. Драгалевци за лисица и малките й, които са намерили подслон в двора на институцията.

Хората изразяват притеснение, че лисицата не е в безопасност. Последвалата инспекция от страна на администрацията завърши с обезопасяване и заграждане на мястото. Това е своеобразен гарант, че децата, животното и малките й ще останат в безопасност.

"Когато пораснат достатъчно, за да проходят сами, лисиците ще се насочат към естествения си дом. Дотогава от управата на детската градина ни увериха, че ще спазват инструкциите на експертите, за да не свикне лисицата с условията на живот в градската среда", обясни зам.-кметът инж.Красимир Джамбазов.

Случаят не е прецедент, но не притеснява управата на детската градина, които с усмивка коментират, че мястото е като "естествен зоопарк" предвид близостта му до планината.

От район "Витоша" следят развитието на ситуацията и остават на разположение да реагират при нужда.