"Когато знайни и незнайни воини на свободното слово говорят срещу нещо, което съм направил, аз веднага разбирам, че съм постъпил правилно." Това написа лидерът на партия "Има такъв народ" в профила си във Facebook.

"Когато Недялко Недялков, Стойчо Стоев, Антоанета Христова, Валерия Велева, Татяна Буруджиева, Румяна Коларова, Нидал Алгафари, Огнян Минчев, Стъки и още много други знайни и незнайни воини на свободното слово, поставено в услуга на ГЕРБ, когато всички тези прекрасни хора започнат да говорят срещу нещо, което съм направил, аз веднага разбирам, че съм постъпил правилно", заявява Трифонов и допълва:

"Искрено благодаря и на социологическите агенции, въпреки че не познаха нищо на предишните избори. Сега те отново гордо доставят информация на всички, които пожелаят. Сега мога да ви кажа какво ще извадят социолозите горе-долу след една-две седмици. Ще извадят следното: "Вследствие на това, че Слави Трифонов отказа да се кандидатира за депутат, подкрепата към "Има такъв народ" ерозира и спада."

По думите му според манталитета на социолозите, които той познава, доверието към партията ще спадне с от 2 до 5 процента.

"А на истината, на тази истина, в която е силата, не й пука за всички имена, които споменах. Тя ще стане ясна във вечерта на изборите", пише Трифонов във финала на поста.

Само ден по-рано лидерът на "Има такъв народ" обяви отново в социалната мрежа, че се отказва от депутатското място и няма да бъде кандидат в листите на партията. 

Той намекна обаче, че може да носи отговорност от "една друга институция", но за това ще каже, когато му дойде времето. 

Ива Митева от "Има такъв народ" - председател на 45-ото Народно събрание и кандидат за депутат в листите, заяви в телевизионно интервю, че би гласувала за Слави Трифонов, ако той се кандидатира за президент. Тя отбеляза ясните намерения на партията да изпълни поетия ангажимент и да разработи мажоритарния вот.