В "Обединени патриоти" няма откровеност, честност и почтеност и това разяжда вътрешните отношения - това призна лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред телевизия Европа.

"Днес ще има Коалиционен съвет, но ще видим кой ще дойде и как ще се проведе - можем само да гадаем. Дали ще има окончателно решение за евроизборите също е въпрос на няколко часа изчакване", заяви той.

Бившият вицепремиер посочи, че по никакъв начин няма да позволи някой да поставя ултиматуми какво да се прави.

"При коалиция от три независими партии всяка трябва да зачита мнението на другите и може да си позволи да си прави предложения, но в никакъв случай не трябва да ги поставя под условия. Мисля, че резултатът от този Коалиционен съвет е предопределен, защото вече виждам по билбордове в София образа на Ангел Джамбазки, което ясно говори, че приказките на Каракачанов, че най-добрият вариант е да се явяват трите партии заедно всъщност са мимикрия, зад която се крие евентуално самостоятелно явяване на ВМРО. Няма откровеност, честност и почтеност в нашите отношения. Това разяжда вече вътрешните отношения, доверието и т.н.", коментира още Симеонов.

Попитан как може да се чете знакът, че НФСБ издигна неговата кандидатура за водач на листата, той коментира, че това е отговор на поведението на останалите две партии.

"От една страна, една такава полуприкрита кампания като на ВМРО, от друга страна при "Атака" имаме обединение, декларирано с една телевизионна особа, случайно влязла в политиката, какъвто е Бареков - с парите на КТБ, или с други думи, с нашите пари", изтъкна той и посочи, че е естествено НФСБ да последва линията да се даде възможност на местните организации да номинират кандидати.

"Иначе нашата партия даже доста изостана с подготовката на евроизборите, защото невероятно лоялни и почтени, както сме били винаги", заяви Симеонов.