За мен Брекзит е колосална грешка. Но това е мое мнение, не съм премиерът на Великобритания. Да се надяваме, че разумът и прагматичното ще надделеят. Защото в противен случай представете си какво ще бъде за резидентите там и техните граждани, които живеят в Европа. Много е жалко. Това заяви пред журналисти в Пловдив бившият премиер Симеон Сакскобурготски, цитиран от Радио Пловдив и "Под тепето". 

Според него обаче За Брекзит, както и за Северна Македония и Албания, все още не е казана последната дума.

"Надявам се техните преговори да започнат. Но общо взето трябва да гледаме оптимистично въпреки всичко, защото няма друг полезен ход за Европа, освен да си остане обединена. И най-вече, да се консолидира, като постъпят и последните държави, които не са членки. Представете си ако всяка една страна би играла отделно на световната сцена- нямаме никакъв шанс. Считам, че не бива да се гледа апокалиптично и с песимизъм на Европа. Напротив", допълни Сакскобургготски.

Той коментира и расисткия скандал, с който България влезе във всички световни новини.

"Грозно е. Заради лошата реклама, която се прави на България, защото това са изключения, няколко души. Грозно е подобни намеци да се правят тъкмо за България, защото мисля, че сме дали немалко уроци по толерантност и знание за съжителстване през миналото. Жалкото е, че и самият спорт се осквернява с такива прояви, тъй като това няма нищо общо с футбола", категоричен бе Симеон Сакскобургготски.

" Да се надяваме, че това ще се забрави и утре ще има друга новина", пожела на финал той.