Във връзка с интригите покрай назначаването на Габриела Козарева за директор на Агенцията по вписванията заявявам следното. Подкрепям нейната кандидатура. Козарева е доказан специалист, не е партиен активист на никоя партия. Държавната администрация има остра нужда от такива кадри. Това обяви Волен Сидеров, който така отговори на позицията на НФСБ от по-рано днес. От партията на Валери Симеонов обявиха, че кандидатурата на Козарева е само на "Атака" и е направена "през задния ход".

"По мое предложение, съгласувано с премиера Бойко Борисов, бе назначена, така както по предложение на Валери Симеонов беше назначен ген. Кирил Войнов за временно изпълняващ функциите на председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН). Премиерът Бойко Борисов се съобразява с коалиционните предложения и винаги търси баланс в тях", казва още в изявлението си Сидеров.

"В случая "Козарева" няма никакви основания за обструкции, освен ако някой политик, държавник или член на правителството се страхува, че от Агенцията по вписванията могат да станат ясни данни за негово участие във фирми и конфликт на интереси. Но това е негов проблем и не е повод за коалиционни интриги", добавя Сидеров.