Добрите намерения на правителството тепърва трябва да намерят законодателна подкрепа, заяви президентът Румен Радев пред журналисти, помолен да коментира антиинфлационните мерки на правителството. Преди това той откри изложба с творби на Владимир Димитров-Майстора в "Квадрат 500", заедно с вицепрезидента Илияна Йотова.

Мога да коментирам мерките, едва когато видя тяхното приложение, каза държавният глава.

Снимка: БТА

В отговор на въпрос по темата за членството на Република Северна Македония в Европейския съюз Радев каза, че навсякъде отстоява българската позиция и тя среща все по-голямо разбиране.

Изключително важно е да има комуникация с всички лидери от ЕС, но и с нашите стратегически партньори от САЩ, така че да се намери решение, каза Румен Радев.

Снимка: БТА

По повод на материала за него в "Дойче Веле" държавният глава коментира, че медиите трябва да базират своите публикации не на слухове, а на факти. В едно демократично общество е недопустимо медия да отказва право на отговор, каза Румен Радев.

Преди дни немскоезичното издание на "Дойче веле" публикува статията "Двете лица на Румен Радев", но не са публикували правото му на отговор за " неверни слухове и интерпретации".

Статията описва кариерата на Радев и се намеква за негова обвързаност с Русия. "Пилот на изтребител и президент, проруски и все пак верен съюзник на Запада? Българският държавен глава е ослепителна фигура с удивителна кариера", пише в статията си "Дойче веле".