Проверката на прокуратурата по случая е разпоредена от изпълняващия функциите на градски прокурор Евгени Диков, се казва в съобщение на държавното обвинение.

"До момента е установено, че действително на 13 май, във входа на кооперацията, в която живее, прокурорът е бил нападнат от трима маскирани и му е нанесен удар в областта на главата. Не отговаря на истината обаче, че прокурорът е сигнализирал за инцидента МВР, Бърза помощ и ръководителите на СГП", се уточнява в съобщението.

Димитров преценил, че нападението срещу него е престъпление от частен характер, тоест не е било свързано със службата му. Затова не е сигнализирал МВР и прокуратурата.
В този случай наказателно преследване се възбужда само по негова жалба до съда.
Прокурорът не е разпознал нападателите си.

Резултатите от извършената проверка от СГП са изпратени по компетентност на Софийска районна прокуратура, с оглед данни за евентуално извършено престъпление. 

Името на Кирил Димитров нашумя, след като през март Етичната комисия на ВСС взе решение, че е нарушил етичния кодекс на магистрати със заплахи и грубото отношение към журналиста от Mediapool Борис Митов.

На 28 февруари, по време на почивка, дадена по делото за смъртта на арестанта Пламен Куцаров в Софийския градски съд, Митов опита да зададе въпрос на прокурора във връзка с делото. Димитров обаче отвърна с думите: "Разкарай се!"

Магистратът дори ги повтори няколко пъти, след като журналистът попита каква е причината за грубото му държане. След като Митов отвърна, че поведението му не подобава на поста му, Димитров започна го да бута и го заплаши: "Ако хвърля тогата, ще те разбия. Ще ти стъжня живота!"