Общинската избирателна комисия в Калояново прекрати мандата на кмета Георги Георгиев.

Това става след становище на Централната избирателна комисия, че Георгиев не може да остане на поста. Решението е одобрено от всички членове на комисията.

Заради шофиране след употреба на кокаин и след споразумение с прокуратурата, Георги Георгиев беше осъден по бързото производство на 8 месеца условно, с 3 години изпитателен срок, 400 лева глоба и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 година и 6 месеца.

Вече бившият кмет бе заловен дрогиран зад волана в началото на ноември м.г. Той обаче твърди, че е натопен.

"За мен това е чист капан. Знаех, че има пуснат сигнал до главния прокурор да ме спрат от КАТ. Бях със служебната ми кола. И така в Калояново ме спряха катаджии. Полицаите ми казаха, че съм направил нарушение. Да, наистина, нямах колан. Поискаха обаче да ми направят тест за наркотици. Момчето ми каза, че му е наредено да ме спре и да ми взема проба. Казаха ми, че дрегерът показва, че съм употребил кокаин", разказа  тогава Георги Георгиев.

На 9 юни Върховният административен съд трябва да се произнесе по жалбата му срещу решението на Административен съд Пловдив за прекратяване на мандата.