Служебното правителство прие решение, с което предлага на президента на България да издаде указ, с който да преназначи Бисер Борисов като председател на Държавна агенция "Технически операции" (ДАТО), считано от 23 октомври 2022 г., за срок до 23 октомври 2027 г. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Правителственото решение е прието неприсъствено.

Справка на интернет страницата на агенцията показва, че Бисер Борисов е магистър по "Международни отношения" и "Българска филология" от СУ "Св. Климент Охридски".

През 1993 г. е назначен на работа в Национална служба "Сигурност" - МВР, където през 2006 г. става началник на Столичното управление "Сигурност", а по-късно е преназначен в Държавна агенция "Национална сигурност" като директор на Териториална дирекция "Национална сигурност".

От 2012 г. е служител по сигурността при Комисията за финансов надзор.

През 2014 г. е назначен за заместник-председател на Държавна агенция "Технически операции".

Назначен за председател на Държавна агенция "Технически операции" с Указ № 261 от 5 октомври 2021 г. на президента на България Румен Радев по предложение на Министерски съвет.

Държавна агенция "Технически операции" е специализиран орган към Министерски съвет за осигуряване и прилагане на специалните разузнавателни средства.