Има взето решение да бъде освободен шефа на Агенцията по горите, каза министърът на земеделието Румен Порожанов. Според него по отношение на сигнала, който е изпратен, не е установен пряк конфликт на интереси.

"Изпратил съм на КОМПИ всички данни, които се съдържат в сигнала, каза земеделският министър и допълни, че Гогов ще подаде молба за освобождаване. "Това ще се случи днес или в понеделник", допълни Порожанов.

Разследване на Нова телевизия преди ден показа близост на горския шеф до фирма, която е доставчик на коловете за изграждане на оградата по сухопътната ни граница с Румъния. Съпругата на Гогов е в управата на тази фирма. Същевременно е хванат камион с незаконна дървесина, който е пътувал към склад на компанията.

Информация за връзката между директора на Агенцията по горите, оградата от над 50 000 кола и фирмата "Ес Ем Джи енд Ко" изнесоха дърводобивни фирми. Според отговора на агенцията цената на един брой кол за оградата е била 3.25 лв., а средната пазарна цена за такива колове е 1.40 лв. Според Гогов пък цените за оградата не са завишени.