"Ако до 2010 година се повдигне икономиката, ако българите започнат да работят повече, ако се съберат митата и акцизите, спре се източването на ДДС, то тогава ще се вдигнат и пенсиите и заплатите", заяви той по повод информацията, че според проект на новото правителство за фискалната рамка до 2013 година се планира замразяване на социалните плащания.
„Парите не идват от въздуха, само Станишев ги обещаваше от въздуха. Затова направи повишението на пенсиите от първи юли, за да ги платя аз на 30 юли. Това пенсионерите не трябва да го забравят. В условията на криза ние вдигаме пенсиите”, каза още Борисов като подчерта, че пенсиите са и платени, предаде "Фокус".
Запитан дали парите на възрастните хора няма да бъдат вдигани само през 2010, Борисов отговори на журналистите с въпрос: ”Коя година сме сега, кой месец сме? Ние сме вдигнали пенсиите, като дойде 2010-а, тогава ще седнем да говорим. Защо не ме питате какво ще бъде през 2015 година, като нямат какво да питате".
По повод днешната оставка на шефа на БНБ, който веднага след това отново бе предложен от ГЕРБ за управител, министър-председателят заяви: "Нямаше друг начин, по който да постъпи Иван Искров. Ние искаме просто законът да възтържествува. Ние не сме като Станишев по шест месеца преди изборите за даден мандат, той да назначава хора в нарушение на закона. Затова те (и Иван Неновски, подуправител на БНБ - б.р.) си дадоха оставки. Предлагаме го, и съм го казвал и по време на предизборната кампания - всеки да си даде оставката и новият екип да го припознае или да го освободи”. 
На въпрос има ли вещица и в тотото, Бойко Борисов отговори: ”Със сигурност има вещица - не може тотото да е на загуба. Защо тогава има тото?”.
По отношение на новото ръководство на Държавната агенция по горите, премиерът обясни, че ако трябва, ще ги смени по още няколко пъти, докато заработят така, че да не вижда камиони с трупи.