Парламентът избра депутатката от ГЕРБ Анна Александрова за председател на Комисията по правни въпроси, на мястото на Данаил Кирилов, който стана министър на правосъдието след оставката на Цецка Цачева заради Апартаментгейт. След овакантяването на поста комисията беше без председател около две седмици.

За да се концентрира върху работата си като председател на най-тежката комисия на Народното събрание, тя ще бъде освободена като член на комисията по икономическа политика и туризъм.

Александрова е втори мандат народен представител от 25-и МИР - София. Била е заместник-кмет на столичния район "Надежда" и главен юрисконсулт в Министерството на отбраната в периода 2006-2008 година.

Парламентът прие и други промени в състава на постоянните парламентарни комисии, предложени от новия председател на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, която пък смени подалия оставка като депутат Цветан Цветанов.

За председател на комисията по енергетика беше избран депутатът от ГЕРБ Валентин Николов, на мястото на още един подал оставка - Делян Добрев.

Депутатите от ГЕРБ Красимир Събев и Запрян Янков бяха освободени като членове на Комисия по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите, а за неин член беше избрана Анна Александрова.

За член на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения е избран депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев, който е освободен като член на Комисията по отбрана.