Това отвращава гражданите, написа още  заместник-председателят на Народното събрание Красимир Каракачанов. Макар да съм се посветил на кампанията, която водя, наблюдавам с тревога този процес, защото това е пореден кръг надолу по спиралата за деструкция на авторитета на институциите.

Така Красимир Каракачанов коментира проваленото извънредно заседание на Народното събрание.

Тази сутрин ГЕРБ, ПФ, "Атака" и БДЦ не се регистрираха и три пъти не беше събран кворум в парламента. Така се провали заседанието, свикано с подписите на БСП и ДПС, чиято основна цел беше да се отмени гласуваната близо месец предизборна ваканция на депутатите.

Въпреки че предстоят избори и някои партии искат да бъдат забелязани, макар и с клоунади, нужно е и чувство за отговорност. Пред избирателите ни и пред принципите на демокрацията, посочва Каракачанов и призовава своите колеги да потърсят диалог и да постигнат съгласие.

Той призова колегите си депутати с действията и тезите си по време на заседанията да не уронват престижа на Народното събрание и да не използват парламентарната трибуна за предизборна агитация (както управляващи, така и опозиция).

"Да спрат порочната практика да не се регистрират и провалят заседанията - кворумът не е задължение на една или друга партия, а на всички нас, народните представители. Това ни е работата", апелира Каракачанов.

Лидерът на ВМРО поиска от депутатите да спрат негативното говорене през медиите за своите колеги и Парламента като цяло."Длъжни сме да пазим авторитета на институцията, в която са ни изпратили гражданите", посочва Каракачанов.

АНКЕТА: За кого ще гласувате на президентските избори?