Не мисля, че ДПС участват в коалицията освен ако ГЕРБ не работят с тях, тъй като видяхте, че много от комисиите, които се полагаха на ГЕРБ, бяха дадени на ДПС. Това каза пред журналисти Настимир Ананиев от "Продължаваме промяната - Демократична България" на въпрос за днешните думи на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че на практика ДПС е част от коалицията.

Попитан дали е готово коалиционното споразумение между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, Ананиев посочи, че няма коалиционно споразумение.

Знаете, че има законодателна програма и управленска програма, допълни той, цитиран от БТА.

Малко по-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че "има управляваща коалиция и ДПС е част от нея", понятието "некоалицията" вече е започнало "да става смешно за хората, защото не отговаря на истината".

"Ние по-реална коалиция няма как да бъдем", заключи Борисов по повод подписването на коалиционно споразумение с ПП-ДБ, на което ГЕРБ държеше от самото начало на създаването на правителството. Още нямало готов текст на коалиционно споразумение, уточни той, след като преди няколко дни премиерът Николай Денков заяви, че са изпратили примерен такъв на ГЕРБ и те го оглеждат и обсъждат.

Борисов призна, че "на практика" ДПС е част от тази коалиция.