ДПС да се готви за предсрочни избори, призова лидерът на партията Мустафа Карадайъ в с. Караманци, Хасковско, цитиран от БНТ. Там активисти и симпатизанти на партията отбелязаха годишнината от Майските събития през 1989 г.

"Да се готвим единни и обединени да защитаваме демокрацията в нашата родина България. Да не допускаме разни минувачи да ни сочат вратата. Вчера дойдоха от някъде, в нарушение на Конституцията се наместиха в политиката и днес пак ни сочат вратата. Затова единни и мощно да защитим демокрацията и свободата в България, единни и мощно да тръгнем да решаваме проблемите в страната, които днес имаме след всички тези кризи, апелира лидерът на ДПС", коментира Карадайъ.

Междувременно друг представител на ДПС разкритикува правителството във връзка със споровете за предоставяне  на военна помощ за Украйна. "Министерски съвет удобно се скри зад Народното събрание. Избягаха от дебата за военната помощ - министър-председателят, министърът на финансите, имахме много въпроси към тях, към външния министър и този на отбраната", заяви по БНТ депутатът Хамид Хамид.

ДПС подкрепиха и трите проекторешения за изпращане на военно-техническа помощ за Украйна, о според ДПС единственото истинско е било това на ГЕРБ.

ГЕРБ и "Демократична България" предложиха правителството да може да вземе решение за изпращането и на въоръжение за Украйна, не само оказване на техническа помощ.

"Другите две (предложения) бяха в стил "как да не обидим БСП и г-жа Нинова". Тоест, те не са загрижени нито за Украйна, нито за украинския народ, те са загрижени за оцеляването на собственото си правителство...", коментира Хамид.