"Продължаваме Промяната" си отварят тила по много нецелесъобразен начин като критикуват Радев. Доверието се отдръпва от Петков и неговото правителство заради това. Пътищата на ПП и президента се разделят. Ако продължават така промяната, скоро ще свали доверието си от тях". Това заяви политологът Слави Василев за "Офанзива" по Нова нюз.

Според него президентът няма да покаже юмрук. "Президентът е стожер на хората, които искат промяната да се реализира. А Стефан Янев се хвърля в битката и действа сам. Смята, че може да обедини българите около своето име. Докато не се появи друг политически субект, той има шансове. Българското политическо пространство търси нов герой", посочи той.

И уточни, че ще има предсрочни парламентарни избори, защото коалицията е под напрежение.

"Правителството спря целенасочено да работи с "Газпром" не заради плащането с рубли, за да задоволи нечии други интереси", подчерта Василев.

По думите му делението между "ляво" и "дясно" отдавна загуби своя смисъл. "Патриотичният сегмент е затрупан от желаещите да го завладеят. Янев освен да е служебния премиер, който е станал такъв благодарение на Радев, не виждам какво друго предимство има", коментира политологът.

И допълни, че политическият вакуум е издигнал "Продължаваме Промяната", но президентът им е дал тласък.