В парламента БСП ще гласува и срещу смяната на тези министри и срещу новите, които се предлагат, защото промяната няма да доведе до нищо по-добро, обяви в предаването "Тази сутрин" по bTV  Весела Лечева.

Оставката на вътрешния минисър е закъсняла защото той не е изпълнил една от основните си функции - да защитава българските граждани, допълни Лечева.

БСП иска да наложи промяна в модела за черните класации, в които България попада - за бедност, ниски доходи, демографска криза, каза още Весела Лечева. Според нея за 10 години механизмите, въведени от ГЕРБ, не са довели до намаляване на корупцията.

Работата на парламента е на критично ниво на доверие, отбеляза тя.

Според нея за 10 години механизмите, въведени от ГЕРБ, не са довели до намаляване на корупцията.

Лечева допълни, че обвиненията на Борисов към Нинова, че си почива, докато ГЕРБ работят, са празни приказки и вече са омръзнали на хората. Според нея все повече пари се наливат в отделните сектори, а качеството пада.

От 29 години се говори за червени куфарчета, които са раздавани на определени бизнесмени у нас. Това до момента е медийна пушилка. Въпреки, че за тези години държавата изгради много антикорупционни органи, не се дадоха доказателства за тези твърдения, каза заместник-председателят на ПГ на "БСП за България".

По думите на Лечева, управляващите са претендирали за един много прецизен антикорупционен орган само преди няколко месеца. "Ние имахме съмнения, че той няма да свърши работа си защото е положена на грешна основа. Сега чакаме да видим дали този механизъм ще сработи".

На въпрос дали партиите си отглеждат олигарси, Лечева заяви: "Ние сме били винаги открити за начина, по който се финансира от кампаниите ни. Не съм започната с механизмите, по които се е издигнал Бенчо Бенчев в местната структура на БСП. Затова снехме доверието си от него".

"10 г. един човек управлява България между две карета карти и едно мачле. Харчи се огромен обществен ресурс. Моделът трябва да бъде променен", убедена е тя.

Запитана дали БСП е давала пари на съпруга ѝ Манол Велев, Лечева каза, че всичко е било в рамките на закона.