Това заяви кметът на Благоевград и бивш министър на регионалното развитие Костадин Паскалев пред БНР.

"Аз имах 16 прокурорски проверки, които завършиха с отказ на производство поради липса на данни за престъпление по сигнал. Текат непрекъснато проверки срещу мен, включително подадени от общински съветници. И аз питам – защо не повдигнат обвинение срещу този, който клевети? Смятам, че тогава отношението ще бъдат малко по-различно", заяви още Паскалев, цитиран от БГНЕС.
Той определи като много много несериозни такива действия на полицията.

Вчера и лидерът на ДСБ Иван Костов обяви за такива случаи.
"Компроматите вървят на долно ниво с пълна степен – свалят се кметове, започват процеси. Такива примери са Кочериново, Петрич, Община Левски. Там вървят компромати, хората биват атакувани", каза той.

Костадин Паскалев обяви още, че няма да се кандидатира нито за кмет, нито за президент, като подчерта, че това е негово лично решение. За гражданската формация на президента Георги Първанов - "АБВ", в която участва, той каза, че има предимно дискусионен характер.

Бившият министър коментира и политиката на правителсвото.
"Ако Бойко Борисов и ГЕРБ имат огромното желание да се въведе ред в държавата, какво им пречи да дадат средна цена за метър водопровод или километър път и тогава ще цъфнат кметовете крадци. И моето опасение е, че те ще бъдат в столицата", заяви той. Бившият министър прогнозира, че ще има тежки заплахи за опорочаване на изборите наесен.

Вчера самият Борисов коментира изказване на един от кметовете, срещу които има повдигнати обвинения - Хасан Азис. Градоначалникът на Кърджали, срещу когото предстои съдебен процес заради "водното огледало" в града, заяви, че делото започва точно сега като предизборен ход.
"Възмутен съм от твърденията на кмета на Кърджали, че делото срещу него е политически натиск. Когато се повдигаха обвинения на кметовете от ГЕРБ в Ямбол (Георги Славов) и в Сливен (Йордан Лечков), никой не каза, че срещу тях има политически натиск", заяви премиерът пред журналисти, цитиран от БТА.