Коментари - Въпреки гнева на Белград: ООН обяви ден за възпоменение на геноцида в Сребреница | Днес.dir.bg

Въпреки гнева на Белград: ООН обяви ден за възпоменение на геноцида в Сребреница

Президентът на Република Сръбска в Босна Милорад Додик се закани преди вота, че ако резолюцията бъде приета, в рамките на месец ще предложи на властите в Сараево и на страните по Дейтънското мирно споразумение договор за мирно разпадане на Босна и Херцеговина

Обратно в новината

Коментари - Въпреки гнева на Белград: ООН обяви ден за възпоменение на геноцида в Сребреница | Днес.dir.bg

Коментари

Под мъдрото ръководство на ДПС, пак се осрахме пред съседите. Колко бързо хората забравят историята. Допускам, че след година две и у нас ще се заговори за геноцид. Само да не е над българското малцинство.

какво чакате русоробите.....в пРоссия търсят хора, че нещо едни им поумряха......да се бачка в оръжеен завод,да се колонизира Сибир, волно дишайки....може на обменни начала да посетите КНДР,Иран,Йемен,Палестина,Сирия.....кеф ! А вие ми пъшкате и хленчите в гнилият Запад докато Матушка пРоссия и братушките ви (хеле кадировците) имат нужда от вас :)))

като нищо Ердоган може да анексира Родопите и да направи референдум.

сърбите са единственият народ, който псува Бога!

еее, недей тъй!! сръбите може да са всичко, ама народ не са!

Като сме я подкарали на геноциди - няколкото индийски геноцида, организирани от британците - ирландския геноцид, от британците - индианския геноцид, командван от Шърман - геноцидът в конго, дело на белгийците - австралийския геноцид над аборигените и канадския над инуитите с насилственото вземане на децата им - арменския геноцид

КОЙ БЯХА ТРУДОВАЦИТЕ И МИНЬОРИТЕ В УРАНОВИТЕ МИНИ??Първият и най-известен е Георги Димитров. Когато Съветската армия окупира България през 1944 г. той праща от Москва паролата "Авгиевите обори да се изметат с желязна метла". Комунистите избиват за три месеца 30 000 българи без съд и присъда. Това са кметове, свещенници, учители, низши полицаи и военни. Практически е избит целият елит в малките градчета и села. След това скалъпват противонародния съд с който вече "официално" избиват още 2793 души - регенти, министри, депутати, висши военни и полицаи, индустриалци, банкери, търговци, писатели, художници и артисти - това е целият национален елит. След това други 100 000 души са вкарани в 12-те затвора и 56-те концлагера, а доста повече са изселени в провинцията. Лично на другаря Димитров е и едно чудовищно изобретение - вкарването на синовете на противниците на комунистическия режим в казармата да отбиват военната си служба в Трудови войски като миньори в урановите рудници. Службата там е 4 години, войниците копаят урановата руда без всякакви предпазни средства и всъщност не знаят какво работят. През 1990 г. служилите в тези поделения през четиридесетте и началото на петдесетте години са преброени. От 55 000 души - "ОТБИВАЛИ ВОЕННАТА СИ СЛУЖБА" В РУДНИЦИТЕ СА ЖИВИ ЕДВА 3000, ВСИЧКИ ОТ ТЯХ БОЛНИ ОТ РАК ИЛИ ЛЪЧЕВА БОЛЕСТ". Това е първият политически геноцид в България. До момента няма наказани, дори темата е табу. С изкопаната от тях руда е направена първата съветска атомна бомба.

И като кажат "ама поне байтошо правеше нещо за народа" ...... да се разтопиш от умиление.

ави сато правеше що слугите на Москва го свалиха и направиха кражбата на века... с народната пара

ако се зачетеш по историч1еските документи ще установиш две неща. Първото е, че това дето си написал малко що има общо с тях..Особено данните. И второ, съвпада изцяло със спуснатите опорки от американското посолство през първите години на американската окупация. За да се промиват мозъци. Проблемът ви е, че хората вече се усетиха как ги лъжете.

А КОЯ ДАТА ЩЕ БЪДЕ ОБЯВЕНА ЗА ДЕН НА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА ГЕНОЦИДА В ПАЛЕСТИНА 35 000 ЦИВИЛНИ ЖЕРТВИ ДЕЦА,ЖЕНИ И ПЕНСИОНЕРИ..????

ЗА ГЕНОЦИДА НА ТИТО НАД БЪЛГАРИТЕ В МАКЕДОНИЯ,СЪРБИЯ,АЛБАНИЯ И ТН......???

ама какво се туткате там, в Русский мир , ами още не сте обявили дата за възпоминание на геноцида в Газа ? Какво чакате все Запада - 1 млрд. от 8 млрд.население ? Обявявайте си и там в БРИКС нещо си........може и за хутите да си направите манифестации в тяхна подкрепа :)))

То що кланета, що кръв се проля в тая Югославия, пак добре, че само с един геноцид се разминава цялата история. Кой ли кого и къде ли, не избиваше. Сега да ги разравят пак някакви стари томахавки, да почнат наново да се делят на такива и онакива - толкоз ли си нямат работа.

Искам да разбера, защо е тази драма, че го наричат геноцид ли? Това си беше чисто етническо прочистване. Искам да напомня, че ако ги бяха изселили тези хора, щеше да е зле, но те решиха да ги избият като кучета. Сега ще си носят последиците. Второ - тази война беше крайно гнусна и всички страни извършваха зверства и това се знае. Радко Младич просто прекали.Убиваха деца и старци, изнасилваха жени, имаше концентрационни лагери. Въобще модерни нацистки практики. Сега рев. То е като Турция дето отрича клането на арменци. А всички знаем и от нашата история зверствата на башибозука. Признайте си и вървете напред. Имам приятели сърби - не смеят да говорят по темата. Не ги съдя. Те нямат нищо общо. После НАТО бомбардира тях. Те това помнят, но не знаят други сърби какво са вършели. Изверги има във всяка държава. Страшното е като докопат властта.

да не си бил на място и да знаеш, какво се е случвало. Изобщо бил ли си в Босна? А в Югославия? Какво наистина се случи? Там е разположена 28-ма мюсюлманска бойна дивизия, водена от Насер Орич. Тя използва тази защитена територия, за да направи набези извън града, след което да се върне и да си почине. Всъщност Насър Орич установява свои правила в този град, превръщайки го в затвор, включително за мюсюлманското население. Размерът на това население, според предварителното преброяване, е около 10 хиляди души. Но до 1995 г. около 40 хиляди вече бяха там заедно с мюсюлманската армия. Около града нямаше сръбски формирования, а самият град беше населен предимно с мюсюлмани. Сребреница се състоеше главно от сръбски села и от 1992 г., когато войната в Босна и Херцеговина се разгаряше, тази 28-ма бойна армия непрекъснато правеше своите набези, за да прочисти районите около Сребреница. До 1995 г. около 60 сръбски села са напълно унищожени, а огромна част от сръбското население е заловено или ликвидирано. Гледайки тази ситуация, естествено генерал Ратко Младич, който по това време оглавява армията на Република Сръбска, решава да спре престъпните действия на мюсюлманската армия, които тя извършва срещу сърбите. Неговата чета измина 40 километра до Сребреница през мюсюлмански села и нито един загина. Само 200 души и два танка участват в тази настъпателна операция. Не е произведен нито един изстрел. Защото смяташе, че тази операция трябва да бъде мирна и да не пострадат хора. Холандският батальон, разположен в града, се противопостави на факта, че там има мюсюлмани, но не можа да устои на зверствата, които мюсюлманите и Насер Орич извършиха, тъй като това беше защитена зона. Той беше вътре в града, но нямаше власт, още по-малко контрол и заповеди на мюсюлманите.

Точно така. Ама зомбитата така и няма да разберат. Вярата в Добричкия чист запад и Светата Америка е на ниво вяра. Чиста секта. Не са способни да търсят факти и истина. Поне логиката, тя си подсказва понякога

Проблемът с тези пасажи е, че геноцидът в Сребреница все още не е доказан. Позоваванията на два международни съдилища са крайно неискрени. Така Международният трибунал за бивша Югославия „установи“ геноцид в Сребреница само в един случай, въпреки факта, че това не беше установено в няколко десетки други процеса. Освен това в този единствен случай геноцидът също не е законно доказан. Той беше „провъзгласен” и нищо повече. Нито един елемент на геноцид не е доказан съгласно Конвенцията на ООН от 1948 г. за предотвратяване и наказване на престъплението геноцид, включително специални намерения. „Заветният“ брой на загиналите от осем хиляди души дори не беше доказан. Прокуратурата трябваше да докаже това число с напълно немислим аргумент - да брои не трупове, а отделни компоненти на тела! И дори с такава математика, те все още не са получили 8 хиляди отделни фрагмента от тела. Но международната митология има свои собствени закони, така че цифрата, въведена в съзнанието на населението, трябва да бъде доказана на всяка цена. И затова съдът нарича „8 хиляди“ въз основа на резултатите от процеса, в който бяха доказани само две хиляди. Що се отнася до твърдението, че фактът на геноцид е установен и от Международния съд, това е още по-голямо разтягане. Факт е, че по делото „Босна и Херцеговина срещу Сърбия и Черна гора” МС на ООН просто се позова на вече споменатото решение на МТБЮ като истина. Така че всички тези твърдения за геноцид, уж установен от два международни съда, са голяма лъжа.

За съда има още много. И за "сателитните" снимки сагата на ведрата американка, за всички ДНК. за всички скрити покрити "доказателства" Сега от зомбитата се иска да наддадат вой. Да се раздуха, после да се лепне на комедията Буча по същата писта. Ама това дето си написал, беше редно журналистите да го напишат. Но "журналистите" пишат друго.

Няма ясни и точни доказателства, че са го направили. Има не малко звества на местните мюсщлмани, които са имали свои отряди и са избивали сърби. Това също се пропуска. В момента тази тема истината никаква я няма. Трябва да мине време, да отпадне европейската колониално-феодална система. Тогава трябва да се прави преоценка на тази история. И то като исторически факт, а не като политически процеси. Сегашно време няма как да стане това. Просто силово се налага определена постановка. Без значение дали е истина или не.

На 10 юни 2015 г. в Берн, въз основа на заповед, издадена от Интерпол Сърбия през февруари 2014 г., беше арестуван Насер Орич, командир на 28-ма бригада на мюсюлманската армия на БиХ, участвал в периода 1992-1995 г. в етническото прочистване на сръбските села и кланетата на сърби в източна Босна. В началото на май 1992 г. от Сребреница започват систематични наказателни операции срещу сръбското цивилно население. Броят на атакуваните села достига 192. Командирът на батальона на ООН в Сребреница преди превземането му от сръбските сили, подполковник Томас Кареманс, на пресконференция в Загреб на 23 юли 1995 г., заявява : „Знаем, че само в регионът около анклава Сребреница със 192 села беше изравнен със земята и цялото население беше избито.

А тия дето гориха виетнамците с напалм и избиваха цели села. Тва хуманитарна помощ ли е било?

Кой в Щатите отрича тези факти?

Това клане е било фалшива постановка. Май беше Карла дел Понте разкри измамата и си загуби работата заради това. Доказано беше, че е измама, за да започне операцията на НАТО. Същия номер го изиграха укро нацитата в Буча. Само че още по-некадърно. Така че всички разбраха и изведнъж темата рязко беше свита и покрита.

Уж било измама, но не си бил сигурен кой. После пък нацисти ти в главата, а пък Тавариш ЧК е герой. Стига с тоя лук и тази ракия..

ооо америкън циливилизацията. Прощавай, а ти от кой пол зи? Знаеш ли? Или си нон бинарен? Хахаха. Тъпичък както обикновено. Преди години имаше инфо, че член на хагския трибунал се прости с работата си заради процеса по сребреница. Не съгласие с официалната версия. По мои спомени беше Карла дел Понте, която внезапно изчезна от ефир. Може и да не е. Не съм си поставял за цел да помня, де да знам, че ще ми се налага да обсъждам темата с някой друг дебил. Целият процес е МЕДИИ и ПОЛИТИЧЕСКИ. НЯМА представени доказателства. Основно на един свидетел. На на митичните спътникови снимки на Мадлин Олбрайт, дето така и никой не видя. То май не било спътникови, ами от У-9. Който обаче няма тая разделителна способност да направи тия снимки. Ама кой ти гледа тия работи и Истината. Целта на процеса и а"клането" не е Истината, а идеята беше НАТО да почне военната кампания над Сърбия. И да вкара военните си части, във вид на прокси армията Блек Уотър. Те и Косово анексираха после. Всичките резултати от есхумации, ДНК анализи, всички съдебно медицински експертизи, НИЩО не е достъпно. Всичко е на база ВЯРА. Тоест имаме един силно религиозен процес, на ниво секта. И на запад има читави хора, доста сериозно са се отнесли и са описали всички нестиковки и фалшиви история. Да не говорим за числото 8000. Има материали добре. Няма как тук в един коментар да се опише. А гугълчо странно леко ги покрива. Ама това просто ми се струва, няма такива работи :))))) Просто самия факт с каква ярост се налага официалната версия. Че дори и със заплахи, срещу тези, които си позволяват да не вярват. Е тъп трябва да си да не се сетиш, че тая работа тотално не е наред и е гнила. А инфо по темата има, хората са се постарали да докажат фейка. Да живеят овцете! Да живеят Олигофрените от Сектата. Знанието е сила, но Невежеството е още по-голяма сила!!! А що се отнася до сърбите, от Бога си го получиха за Македония и това, което правят на България. После Косово, Черна гора. Уроците продължават.

Резолюцията... беше гласувана с 84 гласа "за", 19 - "против" и 68 - "въздържал се". 84 срещу 87?!

дезинфо

а нещо за щатите геноцида в Япония,Африка, Либия,Ирак?

А вие защо биете негрите?

Всъщност геноцид в Япония няма. Самата Япония започва война не само със САЩ, но и атакува Китай и Тоджо избива доста хора. Без тези бомби днес Япония щеше да е Сев. Япония и Южна. Както Русия разцепва Корея така щеше и да е Япония. Същото се получава във Виетнам. И доста време им отне да св оправят. Ти си малък ч, но аз помня виетнамците в България и живееха в мазетата ни като за тях бяхме като Бора Бора лукс. Ирак и Либия? Хайде да не говорим за геноцид от тези две държави.

Че вечния сръбски враг, който вече се спаружи до държавица - плюнка е обект на презрение по целия свят Същото важи и за русия Дано се обединят в една държава сръбско - руските фашисти и да изчезнат заедно Дано македония им преседне

Не се наричай българин. Ти си посолски гъзолизец.

Браво, бай. ! Само за пасоля и преди и сега трябва да лижем!!!

Сърбия = Русия Сребреница = Украйна

Естествено, че руските фашисти ще си платят за геноцида в украйна Някой съмнява ли се

Че вечния сръбски враг, който вече се спаружи до дървавица - плюнка е обект на презрение по целия свят Същото важи и за русия Дано се обединят в една държава сръбско - руските фашисти и да изчезнат заедно Дано македония им преседне

Коментарите са поредното доказтеслтово ,че родните русороби са антибълагри

Нещо за геноцида в Газа?

в газа няма геноцид! в газа има възмездие!! ислямистите ще си пратят до край за онези 1500 избити евреи!

Не бяха ли стотина? Обичате да умножавате по десет жертвите. А именно палестиските деца ли са ви били виновни?

Ааа там евреи убиват мюсюлмани - така е правилно според евроидиотите. Щом не са православни - може. Атаката срещу православието е повсеместна - включително и троляците тука са платени за това.

Православието не учи да извършваш масови убийства. Сръбският патриарх Павле се е изказвал срещу политиката на Милошевич и неговите поддръжници и срещу войните, които те разпалиха.

Какъв геноцид бре боклук. Нападаш трепеш и искаш да ти постелят ли бе мамка ти и педал.

АКО ТРЯБВА ДА СМЕ ИСТОРИЧЕСКИ КОРЕКТНИ , ТИЯ КОИТО СЕ СЧИТАМЕ ЗА БЪЛГАРИ СМЕ МАЧКАЛИ ТИЯ КОИТО ЖИВЕЕХА В ЮГОСЛАВИЯ 7-8 ВЕКА. НИЩО ЧЕ И ТЕ И НИЕ СМЕ СЛАВЯНИ КАТО МНОЗИНСТВО А ПЪК АЛБАНИЯ СИ Е БИЛА БЪЛГАРСКА ПАК ТОЛКОВА ВРЕМЕ.

кои точно 7-8 века, бе мухльо?? та държавата ни 8 века не е съществувала от 969г. когато светослав съсипва велики преслав, та чак до 1908г!

съдейки по минусите тук пишат само кретени които не знаят българската история! светослав, рассиянин, съсипва велики преслав през 969г! българия приключва съществуването си за почти 300г! на този период му викате византийско робство! после идва отоманската власт, на тоято викате турско робство! после идва "освобождението" и ...още 30 години руско робство, на което не му викате робство, до 1908г когато ставаме независима държава! до 1944г когато ссср приключва с тази независима държава!

Малко бъркаш със Светослав, понеже цар Самуил и наследниците му управлават България до 1018 година.

Най-голям сме го яло от "православните си братя " сърби и гърци , ма русофилстиците ше се насерат да реват за шумадийците . А и да знаете още мачкат бълагрите в Западните покрайнини

От турците само добро сме видели, викаш мекере долно?

нееее, рассийските ни братя имат по голям принос в тази насока!

Не си "Без паника" , "без акъл" си . Бакшиш от Възраждане ?

А за сръбския геноцид над българите в Македония кога ще има резолюция?

Смятай ква долна пасмина ти слага минуси

КЛАНЕТАТА ПО ВРЕМЕ НА АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ 1876 И БАЛКАНСКАТА ВОЙНА , НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ГЕНОЦИД ПОНЕЖЕ СА БИЛИ ОДОБРЕНИ ОТ КОЛЕКТИВНИЯ ЗАПАД И НАТО ОФИЦЕРИ СА РАБОТЕЛИ В ТУРСКИЯ ГЩ :(((((

тъпи, по време на "априлското въстание" всяко въстание се наказва във всички държави от как има държави та до днес!!

Лъжа. Макгахан, Виктор Юго и стотици други интелектуалци предизвикват вълна от възмущение по цял свят. В резултат се провжда Цариградската посланическа конференция която иска от султана даване автономия на България.

СЮЛЕЙМАН ПАША ИЗГОРИ СТАРА ЗАГОРА ПОНЕЖЕ БИЛА С ЛОША АРХИТЕКТУРНА ПЛАНИРОВКА:)

Ц!! стара загора я съсипа рассийската артилерия! тя стреля към стара загора, а отоманците я защитават! все пак по онова време тя си е град в отоманската империя!

Kalin

Не се научихме да не пеем в хора когато става въпрос за такива неща.Другите съседи на Сърбия просто са въздържаха от такива неща!Ама ние........Не.Тъпи подлоги са от край време нашите нагъзени политици!

Какво имаш предвид!? Никъде нямаме анти изказване срещу Сърбия. Обратното, днес отново има анти български изказвания, в аспект, че сме били окупатори. Шовинизъм и подлоги на руската пропаганда, това са те! Апропо, Северна Македония никога няма да влезе в Европейският съюз, защото са пропити от сърбоманщина!

Е сега пуснах сълза за сърбите . Даже и една върба ще насадя в тяхна чест

србите са същите изроди с имперски амбиции като рассияните ! малкото ссср и голямото ссср! и двете сесесерета са мъртви!

Само подлога непознаваща родната история с шумадийците може да ти сложи минус

приматите си мислят, дори се надяват, че като ми пишат минуси ссср и сфрю ще възкръснат! но едва ли ще се получи!

Удобно се пропускат мюсолманските зверства в същата война.Двоен стандарт ли-за боклуците от запада изобщо няма стандарт.

Те и в нашето 500 годишно робство гимпропускат…

Дето ги няма? Тих геноцид без пушка да пукне

гняв...

А за геноцида на 11-ти септември, дето си го направиха сами, ни дума ни стон от лицемерното ООН... Толкова струва това ООН.

сащ и подлогите им от нато, с този акт искат да оправдаят агресията си срещу Югославия и зибиването на много цивилни.

Нато се намеси не тогава, а вече при следващата война, която Милошевич започна да води.

Някой дали помни, че имаше скандал и разследване на холандския контингент, който си е затворил очите по време на т.нар. геноцид в Сребреница. Демек вината не е само на сърбите. Второ, това не е геноцид, а етническо прочистване. Има голяма разлика. Същото прилагаха и косоварите срещу сърбите. И хърватите срещу сърбите...

Бяха получили тогава психическа травма и някак си решиха, че не си заслужава да се бият със сърбите. Наскоро май осъдиха държавата си заради психическата травма, която им е нанесена.

Правда и ложь о Сребренице Журнал междунароная жизн

Тъжното е друго ,че тия хора ги няма ,убити са от православните ,лицемери и изверги . През оная ми работа ,какво ще кажат сърболята или ръководителите на рассия...

Те се трепеха взаимно, но сега едните са невинни, а другите виновни. А България е винаги на мнението на европейските войнолюбци.

Тепаха се взаимно, но не на сръбска територия. То ест, Сърбия нападна повечето си съседи. На сръбска зема войната дойде след 8 годин, чак когато Нато започна бомбардировките.

А за геноцид в Палестина ще имат ли топки да обявят дата , или за там по цял месец или година трябва да предвидят.

тоя геноцид който започна с на луването на 1000 въоръжени мъже които избифа 1200 човека в домовете им и на някакв концерт ли. Да ще го отбележим но първо трябва да стигнат до виновните и зарожниците за да не се повтаря в бъдеще. Както ООП и НАТО направиха с Ратко Младич и както съюзниците направиха с Хитлер и бандата му. Чак после може и за Дрезден да помислим.

А тези дето от педесет години и повече щом си харесат територия в Палестина с водичка и плодородна почва си напровят защитено селище защото от библията тези територии били тяхна собственост какво да кажем? Знаете ли че , палестинците и водата им се дава след като разрешат евреите .

Някой дали вярва, че така 1000 палестинци преминават през израелската граница. Виждал ли си с очите си тази граница и пиле не може да прехвръкне. Това беше постановка с една шепа жертви и завладяването на голяма територия. Само ти не го разбра.

Комплексарите ,сърболта ,нима не са избили тия хора ,нима е лъжа ...? Питам и отговор не.. Ща!

Тъжно, дано Сърбия да знае, че надупеният представител на България, няма нищо общо с българския народ!

"Па ща си ти?"

А за геноцидът на България, по време на турското робство...? За геноцидът над България по времето, вече над 34 години, на Хамериканското и еврогейското робство, които постоянно ни отреждат последното място в еврогейският съюз по какво ли не?

Удобно не спомена и 45 години руско робство. Може би случайно си го забравил ?

Под руско "робство" отивахме към 9млн.. Имахме 700хил. армия със запаса, 300 (ТРИ-СТА), най-модерни, затогава, самолета(повече отколкото има „обединена” Германия, днес) и 2000 танка. Милиция и вътрешен ред (циганите и турците, ама много добре си знаеха мястото). През границата пиле не можеше да прехвръкне. Промишленост. СЕЛСКО СТОПАНСТВО. ОБРАЗОВАНИЕ. Социална сигурност. Наука. СПОРТ. Бяхме на 8-мо място на Олимпиадата в Сеул през 1988г. Днешните сор.осоиди бяха комсомолски секретари. Е, верно е, нямахме чужди военни бази в страната, безработица, гей паради, банкови фалити, пирамиди, тел. и имотни измами. чалга, наркотици, порнография, проституция трафик на хора, соро.соидиоти, "бежанци", "битова"/"ромска" престъпност, ментета, клошари... Сега, обаче, при американската демонокрация сме на път да изчезнем като народ и държава

По времето на Т.Ж. имахме 1.5 млн. армия, 1954 самолета, 18570 танка, 856 парахода и лодки, 10476 хеликоптера и около 12 000 000 народонаселение в перспектива.

Що не кажеш направо, че си дебил насран. Ми се мъчиш.

и след като окупатора си замина, си взе и самолетите и танковете, а останалите ги поддържа само ако му се кланяме (разбира се не без заплащане)

Границите бяха отворени за всички, които не живееха на село, имаше екологична тежка промишленост, имаше 10786 професора, 12 098 доцента и половината граждани бяха научни сътрудници, в няколко бази под земята НЕ СЕ съхраняваше ядрено руско оръжие, нямаше проституция, ако не изключим борбата с всички средства за двустаен, нямаше трафик на бежанци по обясними причини, но имаше държавен трафик на оръжие и дрога.

По времето на руското "робство" и съградена сегашна България илитерате. Движиш се по пътища направени от дядо ти Тошо. Пиеш вода от язовири и от водопреносна система от дядо ти Тошо. Имахме селско стопанство и земеделско такова, което произвеждаше продукция, която можеше да изхрани три, четири Българии с 9 000 000 население. А сега ако спре вносът на храни, само след около три месеца ще питаме къде серат гладните. Само действащите ни бойните самолети бяха над 400. Имахме армия с която се съобразяваха я цяла Европа. Бяхме износител номер 1 на балканите на електроенергия, при все, че имаше и един период, една зима, когато имаше и режим на тока, но това беше от лакомия за износ на електроенергия. а сега сме основно нетен вносител на електроенергия и разчетите са към 2030 година да бъдем само вносител на електроенергия. България два пъти изпрати българин - космонавт в космоса. И още мноооого неща, които могат да се отбележат, но ще е чиста загуба на времето ми. По добре почерпи информация от Посолството, щото те най-добре променят историята ни....

За 500 г османско робство българите запазихме религия, имоти, традиции , а за 50г руско иго направиха българите македонци насила и ги накараха тези братя да мразят всичко българско и родно

Македония е творение на сърбите не на руснаците

Не оставиха и Балканите на мира. Искат още кръвопролития. Ма така е като славяните са тъпо племе. Вместо да се обединят и да прилючат вековната хазарска свинщина се избиват помежду си.

Коментари - Въпреки гнева на Белград: ООН обяви ден за възпоменение на геноцида в Сребреница | Днес.dir.bg

Въпреки гнева на Белград: ООН обяви ден за възпоменение на геноцида в Сребреница

Президентът на Република Сръбска в Босна Милорад Додик се закани преди вота, че ако резолюцията бъде приета, в рамките на месец ще предложи на властите в Сараево и на страните по Дейтънското мирно споразумение договор за мирно разпадане на Босна и Херцеговина

Обратно в новината

Коментари - Въпреки гнева на Белград: ООН обяви ден за възпоменение на геноцида в Сребреница | Днес.dir.bg

Коментари

Под мъдрото ръководство на ДПС, пак се осрахме пред съседите. Колко бързо хората забравят историята. Допускам, че след година две и у нас ще се заговори за геноцид. Само да не е над българското малцинство.

какво чакате русоробите.....в пРоссия търсят хора, че нещо едни им поумряха......да се бачка в оръжеен завод,да се колонизира Сибир, волно дишайки....може на обменни начала да посетите КНДР,Иран,Йемен,Палестина,Сирия.....кеф ! А вие ми пъшкате и хленчите в гнилият Запад докато Матушка пРоссия и братушките ви (хеле кадировците) имат нужда от вас :)))

като нищо Ердоган може да анексира Родопите и да направи референдум.

сърбите са единственият народ, който псува Бога!

еее, недей тъй!! сръбите може да са всичко, ама народ не са!

Като сме я подкарали на геноциди - няколкото индийски геноцида, организирани от британците - ирландския геноцид, от британците - индианския геноцид, командван от Шърман - геноцидът в конго, дело на белгийците - австралийския геноцид над аборигените и канадския над инуитите с насилственото вземане на децата им - арменския геноцид

КОЙ БЯХА ТРУДОВАЦИТЕ И МИНЬОРИТЕ В УРАНОВИТЕ МИНИ??Първият и най-известен е Георги Димитров. Когато Съветската армия окупира България през 1944 г. той праща от Москва паролата "Авгиевите обори да се изметат с желязна метла". Комунистите избиват за три месеца 30 000 българи без съд и присъда. Това са кметове, свещенници, учители, низши полицаи и военни. Практически е избит целият елит в малките градчета и села. След това скалъпват противонародния съд с който вече "официално" избиват още 2793 души - регенти, министри, депутати, висши военни и полицаи, индустриалци, банкери, търговци, писатели, художници и артисти - това е целият национален елит. След това други 100 000 души са вкарани в 12-те затвора и 56-те концлагера, а доста повече са изселени в провинцията. Лично на другаря Димитров е и едно чудовищно изобретение - вкарването на синовете на противниците на комунистическия режим в казармата да отбиват военната си служба в Трудови войски като миньори в урановите рудници. Службата там е 4 години, войниците копаят урановата руда без всякакви предпазни средства и всъщност не знаят какво работят. През 1990 г. служилите в тези поделения през четиридесетте и началото на петдесетте години са преброени. От 55 000 души - "ОТБИВАЛИ ВОЕННАТА СИ СЛУЖБА" В РУДНИЦИТЕ СА ЖИВИ ЕДВА 3000, ВСИЧКИ ОТ ТЯХ БОЛНИ ОТ РАК ИЛИ ЛЪЧЕВА БОЛЕСТ". Това е първият политически геноцид в България. До момента няма наказани, дори темата е табу. С изкопаната от тях руда е направена първата съветска атомна бомба.

И като кажат "ама поне байтошо правеше нещо за народа" ...... да се разтопиш от умиление.

ави сато правеше що слугите на Москва го свалиха и направиха кражбата на века... с народната пара

ако се зачетеш по историч1еските документи ще установиш две неща. Първото е, че това дето си написал малко що има общо с тях..Особено данните. И второ, съвпада изцяло със спуснатите опорки от американското посолство през първите години на американската окупация. За да се промиват мозъци. Проблемът ви е, че хората вече се усетиха как ги лъжете.

А КОЯ ДАТА ЩЕ БЪДЕ ОБЯВЕНА ЗА ДЕН НА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА ГЕНОЦИДА В ПАЛЕСТИНА 35 000 ЦИВИЛНИ ЖЕРТВИ ДЕЦА,ЖЕНИ И ПЕНСИОНЕРИ..????

ЗА ГЕНОЦИДА НА ТИТО НАД БЪЛГАРИТЕ В МАКЕДОНИЯ,СЪРБИЯ,АЛБАНИЯ И ТН......???

ама какво се туткате там, в Русский мир , ами още не сте обявили дата за възпоминание на геноцида в Газа ? Какво чакате все Запада - 1 млрд. от 8 млрд.население ? Обявявайте си и там в БРИКС нещо си........може и за хутите да си направите манифестации в тяхна подкрепа :)))

То що кланета, що кръв се проля в тая Югославия, пак добре, че само с един геноцид се разминава цялата история. Кой ли кого и къде ли, не избиваше. Сега да ги разравят пак някакви стари томахавки, да почнат наново да се делят на такива и онакива - толкоз ли си нямат работа.

Искам да разбера, защо е тази драма, че го наричат геноцид ли? Това си беше чисто етническо прочистване. Искам да напомня, че ако ги бяха изселили тези хора, щеше да е зле, но те решиха да ги избият като кучета. Сега ще си носят последиците. Второ - тази война беше крайно гнусна и всички страни извършваха зверства и това се знае. Радко Младич просто прекали.Убиваха деца и старци, изнасилваха жени, имаше концентрационни лагери. Въобще модерни нацистки практики. Сега рев. То е като Турция дето отрича клането на арменци. А всички знаем и от нашата история зверствата на башибозука. Признайте си и вървете напред. Имам приятели сърби - не смеят да говорят по темата. Не ги съдя. Те нямат нищо общо. После НАТО бомбардира тях. Те това помнят, но не знаят други сърби какво са вършели. Изверги има във всяка държава. Страшното е като докопат властта.

да не си бил на място и да знаеш, какво се е случвало. Изобщо бил ли си в Босна? А в Югославия? Какво наистина се случи? Там е разположена 28-ма мюсюлманска бойна дивизия, водена от Насер Орич. Тя използва тази защитена територия, за да направи набези извън града, след което да се върне и да си почине. Всъщност Насър Орич установява свои правила в този град, превръщайки го в затвор, включително за мюсюлманското население. Размерът на това население, според предварителното преброяване, е около 10 хиляди души. Но до 1995 г. около 40 хиляди вече бяха там заедно с мюсюлманската армия. Около града нямаше сръбски формирования, а самият град беше населен предимно с мюсюлмани. Сребреница се състоеше главно от сръбски села и от 1992 г., когато войната в Босна и Херцеговина се разгаряше, тази 28-ма бойна армия непрекъснато правеше своите набези, за да прочисти районите около Сребреница. До 1995 г. около 60 сръбски села са напълно унищожени, а огромна част от сръбското население е заловено или ликвидирано. Гледайки тази ситуация, естествено генерал Ратко Младич, който по това време оглавява армията на Република Сръбска, решава да спре престъпните действия на мюсюлманската армия, които тя извършва срещу сърбите. Неговата чета измина 40 километра до Сребреница през мюсюлмански села и нито един загина. Само 200 души и два танка участват в тази настъпателна операция. Не е произведен нито един изстрел. Защото смяташе, че тази операция трябва да бъде мирна и да не пострадат хора. Холандският батальон, разположен в града, се противопостави на факта, че там има мюсюлмани, но не можа да устои на зверствата, които мюсюлманите и Насер Орич извършиха, тъй като това беше защитена зона. Той беше вътре в града, но нямаше власт, още по-малко контрол и заповеди на мюсюлманите.

Точно така. Ама зомбитата така и няма да разберат. Вярата в Добричкия чист запад и Светата Америка е на ниво вяра. Чиста секта. Не са способни да търсят факти и истина. Поне логиката, тя си подсказва понякога

Проблемът с тези пасажи е, че геноцидът в Сребреница все още не е доказан. Позоваванията на два международни съдилища са крайно неискрени. Така Международният трибунал за бивша Югославия „установи“ геноцид в Сребреница само в един случай, въпреки факта, че това не беше установено в няколко десетки други процеса. Освен това в този единствен случай геноцидът също не е законно доказан. Той беше „провъзгласен” и нищо повече. Нито един елемент на геноцид не е доказан съгласно Конвенцията на ООН от 1948 г. за предотвратяване и наказване на престъплението геноцид, включително специални намерения. „Заветният“ брой на загиналите от осем хиляди души дори не беше доказан. Прокуратурата трябваше да докаже това число с напълно немислим аргумент - да брои не трупове, а отделни компоненти на тела! И дори с такава математика, те все още не са получили 8 хиляди отделни фрагмента от тела. Но международната митология има свои собствени закони, така че цифрата, въведена в съзнанието на населението, трябва да бъде доказана на всяка цена. И затова съдът нарича „8 хиляди“ въз основа на резултатите от процеса, в който бяха доказани само две хиляди. Що се отнася до твърдението, че фактът на геноцид е установен и от Международния съд, това е още по-голямо разтягане. Факт е, че по делото „Босна и Херцеговина срещу Сърбия и Черна гора” МС на ООН просто се позова на вече споменатото решение на МТБЮ като истина. Така че всички тези твърдения за геноцид, уж установен от два международни съда, са голяма лъжа.

За съда има още много. И за "сателитните" снимки сагата на ведрата американка, за всички ДНК. за всички скрити покрити "доказателства" Сега от зомбитата се иска да наддадат вой. Да се раздуха, после да се лепне на комедията Буча по същата писта. Ама това дето си написал, беше редно журналистите да го напишат. Но "журналистите" пишат друго.

Няма ясни и точни доказателства, че са го направили. Има не малко звества на местните мюсщлмани, които са имали свои отряди и са избивали сърби. Това също се пропуска. В момента тази тема истината никаква я няма. Трябва да мине време, да отпадне европейската колониално-феодална система. Тогава трябва да се прави преоценка на тази история. И то като исторически факт, а не като политически процеси. Сегашно време няма как да стане това. Просто силово се налага определена постановка. Без значение дали е истина или не.

На 10 юни 2015 г. в Берн, въз основа на заповед, издадена от Интерпол Сърбия през февруари 2014 г., беше арестуван Насер Орич, командир на 28-ма бригада на мюсюлманската армия на БиХ, участвал в периода 1992-1995 г. в етническото прочистване на сръбските села и кланетата на сърби в източна Босна. В началото на май 1992 г. от Сребреница започват систематични наказателни операции срещу сръбското цивилно население. Броят на атакуваните села достига 192. Командирът на батальона на ООН в Сребреница преди превземането му от сръбските сили, подполковник Томас Кареманс, на пресконференция в Загреб на 23 юли 1995 г., заявява : „Знаем, че само в регионът около анклава Сребреница със 192 села беше изравнен със земята и цялото население беше избито.

А тия дето гориха виетнамците с напалм и избиваха цели села. Тва хуманитарна помощ ли е било?

Кой в Щатите отрича тези факти?

Това клане е било фалшива постановка. Май беше Карла дел Понте разкри измамата и си загуби работата заради това. Доказано беше, че е измама, за да започне операцията на НАТО. Същия номер го изиграха укро нацитата в Буча. Само че още по-некадърно. Така че всички разбраха и изведнъж темата рязко беше свита и покрита.

Уж било измама, но не си бил сигурен кой. После пък нацисти ти в главата, а пък Тавариш ЧК е герой. Стига с тоя лук и тази ракия..

ооо америкън циливилизацията. Прощавай, а ти от кой пол зи? Знаеш ли? Или си нон бинарен? Хахаха. Тъпичък както обикновено. Преди години имаше инфо, че член на хагския трибунал се прости с работата си заради процеса по сребреница. Не съгласие с официалната версия. По мои спомени беше Карла дел Понте, която внезапно изчезна от ефир. Може и да не е. Не съм си поставял за цел да помня, де да знам, че ще ми се налага да обсъждам темата с някой друг дебил. Целият процес е МЕДИИ и ПОЛИТИЧЕСКИ. НЯМА представени доказателства. Основно на един свидетел. На на митичните спътникови снимки на Мадлин Олбрайт, дето така и никой не видя. То май не било спътникови, ами от У-9. Който обаче няма тая разделителна способност да направи тия снимки. Ама кой ти гледа тия работи и Истината. Целта на процеса и а"клането" не е Истината, а идеята беше НАТО да почне военната кампания над Сърбия. И да вкара военните си части, във вид на прокси армията Блек Уотър. Те и Косово анексираха после. Всичките резултати от есхумации, ДНК анализи, всички съдебно медицински експертизи, НИЩО не е достъпно. Всичко е на база ВЯРА. Тоест имаме един силно религиозен процес, на ниво секта. И на запад има читави хора, доста сериозно са се отнесли и са описали всички нестиковки и фалшиви история. Да не говорим за числото 8000. Има материали добре. Няма как тук в един коментар да се опише. А гугълчо странно леко ги покрива. Ама това просто ми се струва, няма такива работи :))))) Просто самия факт с каква ярост се налага официалната версия. Че дори и със заплахи, срещу тези, които си позволяват да не вярват. Е тъп трябва да си да не се сетиш, че тая работа тотално не е наред и е гнила. А инфо по темата има, хората са се постарали да докажат фейка. Да живеят овцете! Да живеят Олигофрените от Сектата. Знанието е сила, но Невежеството е още по-голяма сила!!! А що се отнася до сърбите, от Бога си го получиха за Македония и това, което правят на България. После Косово, Черна гора. Уроците продължават.

Резолюцията... беше гласувана с 84 гласа "за", 19 - "против" и 68 - "въздържал се". 84 срещу 87?!

дезинфо

а нещо за щатите геноцида в Япония,Африка, Либия,Ирак?

А вие защо биете негрите?

Всъщност геноцид в Япония няма. Самата Япония започва война не само със САЩ, но и атакува Китай и Тоджо избива доста хора. Без тези бомби днес Япония щеше да е Сев. Япония и Южна. Както Русия разцепва Корея така щеше и да е Япония. Същото се получава във Виетнам. И доста време им отне да св оправят. Ти си малък ч, но аз помня виетнамците в България и живееха в мазетата ни като за тях бяхме като Бора Бора лукс. Ирак и Либия? Хайде да не говорим за геноцид от тези две държави.

Че вечния сръбски враг, който вече се спаружи до държавица - плюнка е обект на презрение по целия свят Същото важи и за русия Дано се обединят в една държава сръбско - руските фашисти и да изчезнат заедно Дано македония им преседне

Не се наричай българин. Ти си посолски гъзолизец.

Браво, бай. ! Само за пасоля и преди и сега трябва да лижем!!!

Сърбия = Русия Сребреница = Украйна

Естествено, че руските фашисти ще си платят за геноцида в украйна Някой съмнява ли се

Че вечния сръбски враг, който вече се спаружи до дървавица - плюнка е обект на презрение по целия свят Същото важи и за русия Дано се обединят в една държава сръбско - руските фашисти и да изчезнат заедно Дано македония им преседне

Коментарите са поредното доказтеслтово ,че родните русороби са антибълагри

Нещо за геноцида в Газа?

в газа няма геноцид! в газа има възмездие!! ислямистите ще си пратят до край за онези 1500 избити евреи!

Не бяха ли стотина? Обичате да умножавате по десет жертвите. А именно палестиските деца ли са ви били виновни?

Ааа там евреи убиват мюсюлмани - така е правилно според евроидиотите. Щом не са православни - може. Атаката срещу православието е повсеместна - включително и троляците тука са платени за това.

Православието не учи да извършваш масови убийства. Сръбският патриарх Павле се е изказвал срещу политиката на Милошевич и неговите поддръжници и срещу войните, които те разпалиха.

Какъв геноцид бре боклук. Нападаш трепеш и искаш да ти постелят ли бе мамка ти и педал.

АКО ТРЯБВА ДА СМЕ ИСТОРИЧЕСКИ КОРЕКТНИ , ТИЯ КОИТО СЕ СЧИТАМЕ ЗА БЪЛГАРИ СМЕ МАЧКАЛИ ТИЯ КОИТО ЖИВЕЕХА В ЮГОСЛАВИЯ 7-8 ВЕКА. НИЩО ЧЕ И ТЕ И НИЕ СМЕ СЛАВЯНИ КАТО МНОЗИНСТВО А ПЪК АЛБАНИЯ СИ Е БИЛА БЪЛГАРСКА ПАК ТОЛКОВА ВРЕМЕ.

кои точно 7-8 века, бе мухльо?? та държавата ни 8 века не е съществувала от 969г. когато светослав съсипва велики преслав, та чак до 1908г!

съдейки по минусите тук пишат само кретени които не знаят българската история! светослав, рассиянин, съсипва велики преслав през 969г! българия приключва съществуването си за почти 300г! на този период му викате византийско робство! после идва отоманската власт, на тоято викате турско робство! после идва "освобождението" и ...още 30 години руско робство, на което не му викате робство, до 1908г когато ставаме независима държава! до 1944г когато ссср приключва с тази независима държава!

Малко бъркаш със Светослав, понеже цар Самуил и наследниците му управлават България до 1018 година.

Най-голям сме го яло от "православните си братя " сърби и гърци , ма русофилстиците ше се насерат да реват за шумадийците . А и да знаете още мачкат бълагрите в Западните покрайнини

От турците само добро сме видели, викаш мекере долно?

нееее, рассийските ни братя имат по голям принос в тази насока!

Не си "Без паника" , "без акъл" си . Бакшиш от Възраждане ?

А за сръбския геноцид над българите в Македония кога ще има резолюция?

Смятай ква долна пасмина ти слага минуси

КЛАНЕТАТА ПО ВРЕМЕ НА АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ 1876 И БАЛКАНСКАТА ВОЙНА , НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ГЕНОЦИД ПОНЕЖЕ СА БИЛИ ОДОБРЕНИ ОТ КОЛЕКТИВНИЯ ЗАПАД И НАТО ОФИЦЕРИ СА РАБОТЕЛИ В ТУРСКИЯ ГЩ :(((((

тъпи, по време на "априлското въстание" всяко въстание се наказва във всички държави от как има държави та до днес!!

Лъжа. Макгахан, Виктор Юго и стотици други интелектуалци предизвикват вълна от възмущение по цял свят. В резултат се провжда Цариградската посланическа конференция която иска от султана даване автономия на България.

СЮЛЕЙМАН ПАША ИЗГОРИ СТАРА ЗАГОРА ПОНЕЖЕ БИЛА С ЛОША АРХИТЕКТУРНА ПЛАНИРОВКА:)

Ц!! стара загора я съсипа рассийската артилерия! тя стреля към стара загора, а отоманците я защитават! все пак по онова време тя си е град в отоманската империя!

Kalin

Не се научихме да не пеем в хора когато става въпрос за такива неща.Другите съседи на Сърбия просто са въздържаха от такива неща!Ама ние........Не.Тъпи подлоги са от край време нашите нагъзени политици!

Какво имаш предвид!? Никъде нямаме анти изказване срещу Сърбия. Обратното, днес отново има анти български изказвания, в аспект, че сме били окупатори. Шовинизъм и подлоги на руската пропаганда, това са те! Апропо, Северна Македония никога няма да влезе в Европейският съюз, защото са пропити от сърбоманщина!

Е сега пуснах сълза за сърбите . Даже и една върба ще насадя в тяхна чест

србите са същите изроди с имперски амбиции като рассияните ! малкото ссср и голямото ссср! и двете сесесерета са мъртви!

Само подлога непознаваща родната история с шумадийците може да ти сложи минус

приматите си мислят, дори се надяват, че като ми пишат минуси ссср и сфрю ще възкръснат! но едва ли ще се получи!

Удобно се пропускат мюсолманските зверства в същата война.Двоен стандарт ли-за боклуците от запада изобщо няма стандарт.

Те и в нашето 500 годишно робство гимпропускат…

Дето ги няма? Тих геноцид без пушка да пукне

гняв...

А за геноцида на 11-ти септември, дето си го направиха сами, ни дума ни стон от лицемерното ООН... Толкова струва това ООН.

сащ и подлогите им от нато, с този акт искат да оправдаят агресията си срещу Югославия и зибиването на много цивилни.

Нато се намеси не тогава, а вече при следващата война, която Милошевич започна да води.

Някой дали помни, че имаше скандал и разследване на холандския контингент, който си е затворил очите по време на т.нар. геноцид в Сребреница. Демек вината не е само на сърбите. Второ, това не е геноцид, а етническо прочистване. Има голяма разлика. Същото прилагаха и косоварите срещу сърбите. И хърватите срещу сърбите...

Бяха получили тогава психическа травма и някак си решиха, че не си заслужава да се бият със сърбите. Наскоро май осъдиха държавата си заради психическата травма, която им е нанесена.

Правда и ложь о Сребренице Журнал междунароная жизн

Тъжното е друго ,че тия хора ги няма ,убити са от православните ,лицемери и изверги . През оная ми работа ,какво ще кажат сърболята или ръководителите на рассия...

Те се трепеха взаимно, но сега едните са невинни, а другите виновни. А България е винаги на мнението на европейските войнолюбци.

Тепаха се взаимно, но не на сръбска територия. То ест, Сърбия нападна повечето си съседи. На сръбска зема войната дойде след 8 годин, чак когато Нато започна бомбардировките.

А за геноцид в Палестина ще имат ли топки да обявят дата , или за там по цял месец или година трябва да предвидят.

тоя геноцид който започна с на луването на 1000 въоръжени мъже които избифа 1200 човека в домовете им и на някакв концерт ли. Да ще го отбележим но първо трябва да стигнат до виновните и зарожниците за да не се повтаря в бъдеще. Както ООП и НАТО направиха с Ратко Младич и както съюзниците направиха с Хитлер и бандата му. Чак после може и за Дрезден да помислим.

А тези дето от педесет години и повече щом си харесат територия в Палестина с водичка и плодородна почва си напровят защитено селище защото от библията тези територии били тяхна собственост какво да кажем? Знаете ли че , палестинците и водата им се дава след като разрешат евреите .

Някой дали вярва, че така 1000 палестинци преминават през израелската граница. Виждал ли си с очите си тази граница и пиле не може да прехвръкне. Това беше постановка с една шепа жертви и завладяването на голяма територия. Само ти не го разбра.