Кандидатът за президент от ГЕРБ Цецка Цачева даде своя вот в Плевен - в основно училище "Йордан Йовков", СИК щ 124, съобщи БТА.

Гласувах България да остане фактор на стабилност - имаме нужда да продължим. Това заяви кандидат-президентът Цецка Цачева днес след като гласува.

Най-малкото, от което се нуждае България, е от международна изолация, от спрени европейски фондове, от отказана европейска солидарност, заради нашите деца, заради нас самите трябва да продължим, допълни тя.

Аз съм състезател и боец, който участва до края на битката. Една битка има няколко сражения. Днес е последното сражение - аз ще го спечеля, бе категорична Цачева.

На въпрос тя отговори, че най-голямото предизвикателство пред българския президент е след изборите в понеделник и когато встъпи - много работа е необходима, за да преодолеем тези различия помежду ни, които минават границите на нормалното за мен.

"Трябва да има единение, да останем различни в идейните си послания, такива каквито различните политически сили имат, но в името на националния интерес трябва да бъдем единни. България е била силна, България е била уважавана сред европейските народи и сред съседите ни, тогава,когато е била единна. Това е най-голямото предизвикателство за държавния глава.

И разбира се - да преодолеем популизма. Много е приятно да отправяш послания, които галят слуха, които са приятни да ги чуеш, но които са невъзможни в конкретния момент за изпълнение", каза Цачева.

"Не си позволих нито веднъж в тази кампания да бъда популист, няма да го правя и занапред. Разговарях открито, откровено, хората ме знаят, познават, затова днес аз съм оптимист", допълни тя.

Кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент на Република България Пламен Манушев гласува във Варна.

„Гласувах отново за стабилна и проспериращата България. Гласувах за това моят внук и всички деца на България да растат, да учат и да работят тук – в една развита европейска страна, да се гордеят, че правят това в България”. Това заяви Пламен Манушев, след като даде своя вот.

Пламен Манушев допълни, че е уверен в победата на втория тур. „Вярвам, че днес ще излязат да гласуват всички наши поддръжници, всички, които знаят, че европейският път на развитие е без алтернатива”, каза вицеадмирал Манушев.

Уважаеми читатели, според изискванията на закона не се допуска предизборна агитация 24 часа преди изборния ден и в изборния ден. "Предизборна агитация" е призив за подкрепа или за неподкрепа на кандидат, партия, коалиция или инициативен комитет при участие в избори.

Прогнозни резултати от днешния вот можете да следите на страницата на Дир.бг във Фейсбук през целия ден.