В 144-то училище, в трета част на квартала, изборният ден започна със закъснение. Хората бяха недоволни, защото една от избирателните секции, 86-а, отвори по късно, съобщи БНР.

В 145-о училище в "Младост" организацията е създадена така, че хората да не чакат продължително, за да гласуват. Открити са девет избирателни секции.

Миналата неделя със закъснение започна работа и 92 секция. Гласоподаватели се оплакаха, че в 92 секция членове на комисията не са подсещали запътилите се към урната избиратели, че трябва да откъснат отрязък от бюлетината и да сложат печат.

Това е станало след изрично поискване на гласоподаватели. Без откъснат отрязък и печат и бюлетината се брои за недействителна.

Днес членовете на секциите очакват по-добра организация, тъй като и бюлетините са с една по-малко.

След първия тур на изборите, проведен миналата неделя заедно с президентските, в битката за балотажа останаха две кандидатури

До балотаж в района се стигна, след като на първи тур Илиева получи 12 796 действителни гласа, а за Иванчева гласуваха 8 660 души.

В "Младост" право на глас в частичния местен вот имат близо 89 000 жители.

Уважаеми читатели, според изискванията на закона не се допуска предизборна агитация 24 часа преди изборния ден и в изборния ден. "Предизборна агитация" е призив за подкрепа или за неподкрепа на кандидат, партия, коалиция или инициативен комитет при участие в избори.