"Прокуратурата няма намерение да бъде въвличана в дребни политически игрички, наближава година на избори, даже кампаниите са доста по-рано".

Така главният прокурор Иван Гешев коментира в Габрово акцията на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов, който заедно с активиста Ивайло Мирчев и общинския съветник от Бургас Димитър Найденов, дебаркира с гумена лодка на брега в близост до лятната резиденция на Ахмед Доган в парка "Росенец". 

Там тримата забиха в пясъка българското знаме, а акцията предизвика сблъсък с пристигналите на място охранители, като по-късно установено, че двама от тях са от НСО.

Гешев описа акцията им, правейки аналог с руски събития: "Ако това е инцидент - опитът на един засега неуспял политик да щурмува Зимния дворец, мога да го определя като неуспешен. По няколко причини: Това не е Зимният дворец, вътре не е Каренин, той е с гумена лодка, а не с "Аврора". Явно се опитва да установи работническа селска власт, дали ще успее не мога да ви кажа...".

Гешев иронизира действията им, като сравнението му изглежда, че е с Александър Фьодорович Керенски, който е председател на Временното правителство на Руската република преди вземането на властта от болшевиките в резултат от Октомврийската революция от 1917 година.

Главният прокурор коментира и темата с незаконния боклук. По думите му, такава практика няма никъде другаде в Европа.

"Законите са за всички и не е редно богатите да си мислят, чя могат да си позволят всичко без последствия", каза той, след което заминава за Червен бряг, където бе открито тонове количество незаконен боклук, за което се твърди, че е свързано с разследвания по казуса бизнесмен Пламен Бобоков.