Срещу кандидата на ГЕРБ за кмет на казанлъшкото село Овощник Георги Данев е извършена репресия от страна на избрания на втори тур кмет от БСП Иван Колев, алармираха от ГЕРБ. На местните избори двамата се явиха един срещу друг на балотаж.

За по-малко от 48 часа от полагане на клетвата си, Колев вече я наруши, като започна реваншистки действия срещу кандидата за кмет от ГЕРБ Георги Данев, който е секретар на НЧ "Просвета" в с. Овощник. Изведнъж днес се оказва, че започва проверка от Проверителната комисия към читалището, на която председател е съпругата на Иван Колев, а един от членовете е самият секретар на кметството в с.Овощник. Без предварително уведомление, за няколко часа Комисията бива назначена и сформирана, като в края на работния ден (17:00 часа) започва и проверка на читалищната документацията. На проверката по спешност е извикан и самият кмет на Овощник Иван Колев, който се е държал арогантно. Съгласно Закона за народните читалища кметът няма никакво право да упражнява контрол и/или надзор над читалищното настоятелство, алармират от управляващата партия.

В тази връзка ПП ГЕРБ - Казанлък, остро осъждат всякакви прояви на реваншизъм и оказването на психически тормоз над личността. Те категорично се противопоставят на подобни действия - форма на посегателство върху личността и натиск върху човешката психика, още повече срещу пряк конкурент на местните избори. Подобни действия не помагат за развитието на която и да било институция, дори уронват нейния престиж, заявяват още от ГЕРБ.

 Припомняме, че и БСП се оплакаха от репресии върху техни кандидати за кметове и близките им в някои градове.

На свой ред премиерът Бойко Борисов помоли за среща с тях във вторник и, ако се докаже, че наистина е така, лично ще се извини, а този, който си го е позволил, ще "види реакцията".

Днес лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира пред журналисти - "тези плоски номера - не на нас". Човекът, който създаде този модел, който изпраща държавните институции на тези проверки, сега се явява спасител, заяви тя.