Велосипедисти се събраха пред Столична община в знак на подкрепа на новите велоалеи в центъра на София. Днес транспортната комисия към Столичния общински съвет заседава по повод реорганизацията на движението в центъра на София. 

Промените предизвикаха обществено недоволство и ежедневни протести. Административният съд в София образува дело за законосъобразността на промените по искане на Европейския център за транспортни политики. Според Центъра има редица нарушения в проекта.

Ако делото бъде спечелено, всичко ще трябва да бъде върнато в първоначалния му вид. 

Вчера кметът на столичния район "Средец" Трайчо Трайков се извини за реорганизацията на движението по бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Витоша" и ул. "Фритьоф Нансен". 

"Уморих се да повтарям, че нищо хубаво не може да се случи, ако не се помисли едновременно за легитимния интерес на пряко засегнатите, от които се очаква да платят цената. Опасявам се, че това може да стане прецедент, който да минира доверието в способността на районните кметове да представляват ефективно хората, които ги избират и по този начин да се загуби възможността за смислени градски промени", написа Трайков във Facebook.  

Транспортната комисия към Столичния общински съвет заседава по повод реорганизацията на движението в центъра на София

Снимка: БТА