"Правилно е поведението на премиера, като остави период, в който проектите да бъдат проучени.Виждам добри признаци в кабинета „Борисов” за откритост по енергийните проектите. Възможно е и в Народното събрание той да получи подкрепа", заяви Сидеров, цитиран от БГНЕС.
Според него не е имало достатъчно информация, както по проекта „Бургас-Александруполис”, така и по „Южен поток”.
"Президентът ги похвали, но обществото не разбра защо, не беше аргументирана ползата на България от тях", коментира лидерът на "Атака".
По думите му коментарът за срещата на Борисов с Путин буди съмнения, че Първанов е обвързан икономически енергийните проекти.
"За това сочи неговата извънредна озлобеност. Това може да доведе до импийчмънт, тъй като има достатъчно материали, че той е получавал спонсорство от олигарси. Той много се вживява в темата енергетика, която е тема на изпълнителната власт. Той сякаш се събужда от летаргичен сън, когато се засегнат негови интереси. Нито един човек в България не трябва да бъде предпазен от разследване срещу корупция, включително Първанов", заяви още Сидеров.
Според него има озлобление в президента, което той проявява по отношение на „Атака”, както и в случаи на трагедия, когато той е или на лов, или избързва с ПР-а. "Абсолютно егоистично той демонстрира, че се ръкува с пострадалите в Охрид, само за да се заяде с премиера. При подхода на новото правителство видяхме прозрачност, имената на жертвите бяха оповестени веднага, за Македония заминаха министри и лекари. В този момент президентът иска да покаже, че ще надцака премиера", каза националистът.
Той смята, че има воля в новото управление да се направи избирателен кодекс, като се обобщят злоупотребите на изборите, за да не се повтарят.
"Прокуратурата също може да ползва тези материали. Вотът на хората е свалил от власт БСП и ДПС - двата символа на корупцията. Тези, които критикуват управлението на Борисов, бих попитал дали искат завръщането на ДПС и БСП", категоричен бе Волен Сидеров.