Възложих на ДАНС и ДАР да проверят кои са тези "доброжелатели", които искат да елиминират действията на правителството и на президента и да попречат на нещо, което е толкова важно за България. Ако някой е подценил темата с карантината, не е наш проблем. Надявам се да няма повече спекулации по темата. Това заяви министър-председателят по време на онлайн заседанието във връзка с международния скандал, който възникна с президента Румен Радев по време на посещението му в Естония. 

Президентът Радев беше принуден да прекрати посещението си в Естония, заради контакт със заразения нов шеф на ВСС. Радев си направи първия тест в Естония, който бе отрицателен, след като се завърна в България си направи и втори тест, който потвърди първия резултат. Посещението обаче бе прекратено. 

Абсолютно всичко, което България трябваше да направи от страна на правителството за инициативата "Три морета", е направено. Не мога да приема каквато и да е критика, че не я подкрепяме. Още през август на срещата ми със заместник помощник държавния секретар на САЩ Матю Бойс, изтъкнах ангажираността ни по темата. Уверихме нашите партньори - 11 европейски държави, в пълната готовност на България да участва и с финансиране, и с проекти. През септември правителството взе решение България да предостави 20 милиона евро в Инвестиционния фонд към инициативата. Ние сме шестата страна, която участва финансово в "Три морета". Националната координация на формата от българска страна е на много високо ниво като отговорността за това е дадена на вицепремиера Екатерина Захариева, заяви Борисов.

Министър - председателят коментира и суперкомпютъра, от който се очаква да  помогне на страната ни да се утвърди като инвестиционна дестинация. Той ще бъде от голяма полза за IT компаниите и специалистите, за целия български бизнес и научните среди. Затова на днешното правителствено заседание взехме решение за увеличаване на акционерното участие на държавата в капитала на "София Тех Парк" с над 20 милиона лева. Средствата ще се използват за придобиване и експлоатационни разходи на суперкомпютъра, както и за строителството на сградата, в която той ще се намира. Българското правителството ще продължи да работи за модернизацията на страната. Ние сме една от осемте държави, в които ще бъдат изградени новите суперкомпютри в ЕС, каза Борисов.