Това стана в рамките на конгреса на ХДС в Берлин, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Вижте снимки >>>

"Запознах г-жа Меркел с политическата обстановка в България и я информирах, че ГЕРБ влиза в предизборната кампания за Европейския парламент със силни и подготвени кандидати за евродепутати. От своя страна тя ми пожела успех, както и на ГЕРБ на изборите", писа Борисов във фейсбук профила си.

Той е уверил Меркел, че партията му ще положи всички усилия, за да реализира максимален резултат на европейските избори, за да може най-голям брой депутати от България да се присъединят към групата на ЕНП в новия Европейски парламент.


Борисов информира Дол за развитието на политическата ситуация в България. Освен това председателят на ГЕРБ поздрави Жан-Клод Юнкер по случай структурирането на предизборния му щаб и обявяването на слогана на кампанията "Опит, солидарност, бъдеще".

Бойко Борисов увери Дол и Юнкер, че ГЕРБ също се подготвя за убедителното спечелване на евроизборите в България, че партията вече е структурирала националния си предизборен щаб и че слоганът й е "България няма време за губене".

Жозеф Дол и Жан-Клод Юнкер пожелаха успех на изборите лично на Борисов и на ГЕРБ.

От своя страна председателят на ГЕРБ заяви, че партията ще опита да реализира максимален резултат на евроизборите, за да може както досега ЕНП да има най-голям брой евродепутати в парламента и Европа да се управлява в духа на десните политики.